Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 13. 13:45

Már Drive-ba is menthetők a Gmail csatolmányok

A Google legújabb frissítését követően Gmail felületéről egyenesen a Drive online tárhelyre menthetők az e-mailben kapott csatolmányok. A vállalat a Drive SDK-t sem hagyta érintetlenül, így a csatolt tartalmak nemsokára harmadik féltől származó alkalmazásokkal is megnyithatók lesznek.

Hamarosan könnyebbé válhat az e-mailben érkező fájlok rendszerezése, a Gmail legutóbb bejelentett frissítését követően ugyanis már egyenesen a Google online tárhelyébe, a Drive-ba menthetjük a csatolt fájlokat. Az elektronikus levelekkel kapott tartalmak megjelenítését is átszabták: eddig is meg lehetett tekinteni őket a böngészőben, de a korábbi lista nézet helyett már egy vízszintes sorban helyezkednek el, a támogatott formátumok esetében (például pdf-ek, képfájlok vagy videók) interaktív előnézeti képeket is látnak a felhasználók.

Ezekre a képekre kattintva tekinthetik meg a csatolmányokat, valamint diasorszerűen navigálhatnak köztük. Hasonló előnézetre az androidos és iOS-es Gmail alkalmazásban már régóta lehetőség van, most azonban az asztali böngészőbe is beköltözött a funkció, amelyben ráadásul az előnézetben található letöltés ikon mellé immár egy Drive piktogram is került. Az online tárhelyre zsúfoltabb e-mailek esetén egyszerre több csatolmány is menthető.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az újítással jóval kényelmesebb lehet a kapott fájlok kezelése, főként ha azokat több eszközről is el akarjuk érni, hiszen azokat a Drive kívánt könyvtárába mentve megspórolható a keresgélés a levelek között. A frissítés ráadásul nem merül ki ennyiben, a Google ugyanis a Drive SDK kiegészítésével a harmadik féltől származó, Drive-kompatibilis alkalmazások felé is nyit, így hamarosan olyan appokkal is megnyithatók lesznek az e-mailben kapott csatolmányok mint a Pixlr Express vagy a Docu Sign, így a dokumentumok a megérkezésüket követően azonnal szerkeszthetők lesznek.

Az asztali levelezőklienst használók ugyanakkor ebből nem sokat látnak majd, a funkciók bevezetése Gmail webes felületére korlátozódik. A Google a lépéstől azt reméli, megelőzhető lesz vele, hogy az emailben érkező fájlok elkeveredjenek a különböző készülékek letöltési könyvtáriban, emellett valószínűleg igyekszik a böngészőben tartani, vagy oda visszacsábítani az elvándorolt felhasználókat, és több Drive-tárhelyet értékesíteni. A frissítés várhatóan a következő néhány hét folyamán lehet majd számítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról