Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Minden fejlesztő előtt megnyílik a Feedly API

Hlács Ferenc, 2013. szeptember 19. 13:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Feedly minden fejlesztő előtt megnyítja API-ját. A Google Reader egyik legnépszerűbb trónbitorlója appból platformmá nőtte ki magát, és az elmúlt hat hónapban ötven fejlesztővel dolgozott együtt a rendszer tesztelésén, amelyet immár az össze érdeklődő használhat.

Jó hírrel szolgál az RSS alkalmazások fejlesztőinek a Feedly, a Google Reader megüresedett pozíciójának egyik legkomolyabb esélyese, aki bejelentette, API-ja mostantól minden érdeklődő számára elérhető. Ezzel a lépéssel a szolgáltatás igyekszik betölteni a Google Reader által hagyott űrt, mivel így nem csak RSS-app, de önálló platform lehet, amelyre számos alkalmazás épülhet, ahogyan azt a Google RSS-olvasójának fénykorában is láttuk.

A Feedly volt az egyik első vállalat, amelyik API-jával lehetővé tette, hogy a fejlesztők harmadik félként is létrehozhassanak új felhasználói élményt és funkciókat kínáló RSS-alkalmazásokat anélkül, hogy a hasonló appokhoz szükséges alapinfrastruktúrával foglalkozniuk kéne. Eleinte, még június folyamán (a Google Reader végleges megszűnése előtt) a Feedly olyan appfejlesztőkkel  kezdett együttműködni, mint a gReader, Press, a Reader, Nextgen, Reeder vagy a Newsify, később pedig a Feedly Cloud szolgáltatását is bejelentette, amelyre számos további alkalmazás is támaszkodhat.

Amikor a Cloud elindult, a Feedly már az IFTTT, a Sprout Social, a gNewsReader for BlackBerry 10, a Symbian/Meego, a Press, Pure News Widget és a Meneré csapataival is együtt dolgozott, és további csatlakozók előtt is nyitva tartotta kapuit. Hat hónap tesztelés után a vállalat szerint mára mintegy ötven fejlesztő használja API-ját, akik a hírolvasók mellett többek között vertikális vállalati alkalmazásokat és integrációs csomópontokat is létrehoztak.

A Feedly API több millió feedhez ad hozzáférést  a fejlesztők számára, továbbá egy személyre szabási diagramot is biztosít, amelyet a végfelhasználók feliratkozásai, csillagozásai illetve saját megadott hírkategóriái alakítanak. A hivatalosan is megnyitott Feedly API nagy előrelépést jelenthet a vállalatnak a Google Reader trónja felé, amelynek megüresedése eleinte a Feedlyt is veszélybe sodorta, hiszen kezdetben maga is a Google Reader API-ját használta. Mára azonban egyszerű appból az egyik legnépszerűbb RSS olvasóvá, és immár platformmá nőtte ki magát.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.