Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 5. 14:15

Több adatot ad olcsóbban a Vodafone

Olyan, új mobilinternet-díjcsomagokkal rukkolt elő a hét elején a Vodafone Magyarország, melyek szinte minden szempontból kedvezőbb ajánlatnak minősülnek a versenytársak mobilnetes tarifáihoz hasonlítva.

Augusztus 5-től megújította önállóan használható mobilinternet-szolgáltatásainak kínálatát a Vodafone Magyarország. A cég új tarifáival a korábbiaknál lényegesen több adatot kínál lényegesen olcsóbban - a piros szolgáltató nem csak a saját korábbi, hanem a versenytársak legtöbb, hasonló tartalmú díjcsomagjaihoz képest is kedvezőbb feltételekkel kínálja a MobilNet S, M és L internetes tarifákat.

Az új díjcsomagok közül elérhető legkisebb, legolcsóbb megoldás, a MobilNet S havi 3 GB adatforgalmat biztosít (az adatforgalmi keret elérésekor a szolgáltató lassítja a sávszélességet), 7 Mbps maximális letöltési sávszélesség és 2,5 Mbps maximális feltöltési sávszélesség mellett, két év hűségvállalással havonta 2990 forintért.

Havi ezer forinttal nagyobb összegért a Vodafone már 8 GB adatforgalmat és maximális 21/5,7 Mbps sávszélességet kínál (MobilNet M), míg a legdrágább konstrukció, a MobilNet L havi 5490 forintért már 12 GB-nyi adatforgalmat biztosít 42/5,7 Mbps sávszélesség mellett. A MobilNet L díjcsomag különlegessége, hogy az éjszakai órákban a havi keret kiegészül 100 gigabájttal - hasonló konstrukciót kínál a Telenor, mely a Hipernet díjcsomagjaihoz havi 990 forintnyi többletért biztosít ugyanekkora plusz keretet.


Vodafone R208 MiFi: az új tarifák mellé új router is jár

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Fontos, hogy a Vodafone weboldalán található információk szerint a MobilNet L díjcsomag csak a Vodafone Magyarország által értékesített R208 MiFi készülékkel vehető igénybe, más terminállal nem használható. A szolgáltató az általános szerződési feltételeiben nem rendelkezik külön arról, hogy a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget milyen típusú adat forgalmazására használja fel az előfizető, vagyis ez alapján a p2p adatforgalom sem tekinthető tabunak.

A Vodafone számára a megújuló mobilinternet-portfólió az egyik kulcsa lehet annak, hogy a szolgáltató ismét sikerrel vehesse fel a versenyt a másik két piaci szereplővel, azok közül is leginkább a második számú szolgáltatóval, a Telenorral. A cég jelenleg a forgalmat bonyolított mobilnet-előfizetések csupán 22,54 százalékát tudhatja magáénak annak dacára, hogy a szolgáltatónak van a legkiterjedtebb, legnagyobb lefedettségű 3G-s hálózata az országban. Az operátor piaci részesedése pusztán ennek a ténynek a hatására szinte semmit nem változott, amit részben indokolhatott, hogy a Vodafone korábbi mobilnet-tarifái esetenként jóval kedvezőtlenebb ajánlatnak számítottak a versenytársak ajánlataihoz képest.

a címlapról