Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 5. 14:15

Több adatot ad olcsóbban a Vodafone

Olyan, új mobilinternet-díjcsomagokkal rukkolt elő a hét elején a Vodafone Magyarország, melyek szinte minden szempontból kedvezőbb ajánlatnak minősülnek a versenytársak mobilnetes tarifáihoz hasonlítva.

Augusztus 5-től megújította önállóan használható mobilinternet-szolgáltatásainak kínálatát a Vodafone Magyarország. A cég új tarifáival a korábbiaknál lényegesen több adatot kínál lényegesen olcsóbban - a piros szolgáltató nem csak a saját korábbi, hanem a versenytársak legtöbb, hasonló tartalmú díjcsomagjaihoz képest is kedvezőbb feltételekkel kínálja a MobilNet S, M és L internetes tarifákat.

Az új díjcsomagok közül elérhető legkisebb, legolcsóbb megoldás, a MobilNet S havi 3 GB adatforgalmat biztosít (az adatforgalmi keret elérésekor a szolgáltató lassítja a sávszélességet), 7 Mbps maximális letöltési sávszélesség és 2,5 Mbps maximális feltöltési sávszélesség mellett, két év hűségvállalással havonta 2990 forintért.

Havi ezer forinttal nagyobb összegért a Vodafone már 8 GB adatforgalmat és maximális 21/5,7 Mbps sávszélességet kínál (MobilNet M), míg a legdrágább konstrukció, a MobilNet L havi 5490 forintért már 12 GB-nyi adatforgalmat biztosít 42/5,7 Mbps sávszélesség mellett. A MobilNet L díjcsomag különlegessége, hogy az éjszakai órákban a havi keret kiegészül 100 gigabájttal - hasonló konstrukciót kínál a Telenor, mely a Hipernet díjcsomagjaihoz havi 990 forintnyi többletért biztosít ugyanekkora plusz keretet.


Vodafone R208 MiFi: az új tarifák mellé új router is jár

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Fontos, hogy a Vodafone weboldalán található információk szerint a MobilNet L díjcsomag csak a Vodafone Magyarország által értékesített R208 MiFi készülékkel vehető igénybe, más terminállal nem használható. A szolgáltató az általános szerződési feltételeiben nem rendelkezik külön arról, hogy a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget milyen típusú adat forgalmazására használja fel az előfizető, vagyis ez alapján a p2p adatforgalom sem tekinthető tabunak.

A Vodafone számára a megújuló mobilinternet-portfólió az egyik kulcsa lehet annak, hogy a szolgáltató ismét sikerrel vehesse fel a versenyt a másik két piaci szereplővel, azok közül is leginkább a második számú szolgáltatóval, a Telenorral. A cég jelenleg a forgalmat bonyolított mobilnet-előfizetések csupán 22,54 százalékát tudhatja magáénak annak dacára, hogy a szolgáltatónak van a legkiterjedtebb, legnagyobb lefedettségű 3G-s hálózata az országban. Az operátor piaci részesedése pusztán ennek a ténynek a hatására szinte semmit nem változott, amit részben indokolhatott, hogy a Vodafone korábbi mobilnet-tarifái esetenként jóval kedvezőtlenebb ajánlatnak számítottak a versenytársak ajánlataihoz képest.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról