:

Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 5. 14:15

Több adatot ad olcsóbban a Vodafone

Olyan, új mobilinternet-díjcsomagokkal rukkolt elő a hét elején a Vodafone Magyarország, melyek szinte minden szempontból kedvezőbb ajánlatnak minősülnek a versenytársak mobilnetes tarifáihoz hasonlítva.

Augusztus 5-től megújította önállóan használható mobilinternet-szolgáltatásainak kínálatát a Vodafone Magyarország. A cég új tarifáival a korábbiaknál lényegesen több adatot kínál lényegesen olcsóbban - a piros szolgáltató nem csak a saját korábbi, hanem a versenytársak legtöbb, hasonló tartalmú díjcsomagjaihoz képest is kedvezőbb feltételekkel kínálja a MobilNet S, M és L internetes tarifákat.

Az új díjcsomagok közül elérhető legkisebb, legolcsóbb megoldás, a MobilNet S havi 3 GB adatforgalmat biztosít (az adatforgalmi keret elérésekor a szolgáltató lassítja a sávszélességet), 7 Mbps maximális letöltési sávszélesség és 2,5 Mbps maximális feltöltési sávszélesség mellett, két év hűségvállalással havonta 2990 forintért.

Havi ezer forinttal nagyobb összegért a Vodafone már 8 GB adatforgalmat és maximális 21/5,7 Mbps sávszélességet kínál (MobilNet M), míg a legdrágább konstrukció, a MobilNet L havi 5490 forintért már 12 GB-nyi adatforgalmat biztosít 42/5,7 Mbps sávszélesség mellett. A MobilNet L díjcsomag különlegessége, hogy az éjszakai órákban a havi keret kiegészül 100 gigabájttal - hasonló konstrukciót kínál a Telenor, mely a Hipernet díjcsomagjaihoz havi 990 forintnyi többletért biztosít ugyanekkora plusz keretet.


Vodafone R208 MiFi: az új tarifák mellé új router is jár

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Fontos, hogy a Vodafone weboldalán található információk szerint a MobilNet L díjcsomag csak a Vodafone Magyarország által értékesített R208 MiFi készülékkel vehető igénybe, más terminállal nem használható. A szolgáltató az általános szerződési feltételeiben nem rendelkezik külön arról, hogy a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget milyen típusú adat forgalmazására használja fel az előfizető, vagyis ez alapján a p2p adatforgalom sem tekinthető tabunak.

A Vodafone számára a megújuló mobilinternet-portfólió az egyik kulcsa lehet annak, hogy a szolgáltató ismét sikerrel vehesse fel a versenyt a másik két piaci szereplővel, azok közül is leginkább a második számú szolgáltatóval, a Telenorral. A cég jelenleg a forgalmat bonyolított mobilnet-előfizetések csupán 22,54 százalékát tudhatja magáénak annak dacára, hogy a szolgáltatónak van a legkiterjedtebb, legnagyobb lefedettségű 3G-s hálózata az országban. Az operátor piaci részesedése pusztán ennek a ténynek a hatására szinte semmit nem változott, amit részben indokolhatott, hogy a Vodafone korábbi mobilnet-tarifái esetenként jóval kedvezőtlenebb ajánlatnak számítottak a versenytársak ajánlataihoz képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.