Szerző: Gálffy Csaba

2013. május 10. 08:55

Újabb hároméves mandátumot szerzett Laufer Tamás IVSZ-elnök

Idén minden korábbinál több, öt jelölt közül választhatott az IVSZ közgyűlése elnököt. A győztes Laufer Tamás lett, ezzel újabb három évig irányíthatja a szervezetet.

Tegnap tartotta rendes évi közgyűlését az az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), amelyen új elnököt és elnökségi tagokat választott. A legfontosabb infokommunikációs érdekvédelmi szövetség elnöki pozíciójára öt jelölés érkezett a tagvállalatok ajánlásával, Budafoki Róbert (T-Systems Magyarország), Hegedüs Gábor (Kancellár.hu), Laufer Tamás (RacioNet), Papp István (Microsoft Magyarország) és Papp Péter (Kancellár.hu). A választási folyamat végén Laufer Tamás, az IVSZ előző elnöke szerzett elnöki mandátumot újabb három évre.

Az IT mint kitörési pont

Laufer Tamás a közgyűlésen hangsúlyozta, az infokommunikációs iparágnak a hazai gazdasági kitörési pontjává kell válnia, "Az IVSZ fő feladata, hogy katalizálja a teljes ágazatot. Az ország alapvető érdeke, hogy ágazat politika felett álljon, mert a sikeres iparág-fejlesztés esetén az ágazat legalább 1,5-2 millió ember megélhetését biztosíthatná.” Az IVSZ által képviselt vállalatok jelenleg a bruttó hazai össztermék mintegy 10 százalékát állítják elő, GDP-arányosan ezt azt jelenti, hogy a következő Európai Uniós költségvetési ciklusban a területnek mintegy 600 milliárd forintos forráshoz kellene jutnia.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Laufer Tamás villamosmérnöki és MBA végzettséggel rendelkezik. Pályáját a Videoton Fejlesztési Intézetnél kezdte szoftverfejlesztőként, majd Párizsban a Bull vállalatnál dolgozott. 1995-től az Andersen Consulting tanácsadó cég igazgatója, majd 1996-tól az Oracle Magyarország konzultációs üzletágának igazgatója, később ügyvezető igazgatója. 2002-től fél évig a Magyar Posta igazgatója, a vezérigazgató főtanácsadója. Ezt követően a SZÜV, majd az Albacomp vezérigazgatója. Laufer Tamás 2006-tól elnöke és társtulajdonosa a RacioNet Informatikai Zrt-nek. A cég az elmúlt években a magyar informatikai piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Korábban 5 évig töltötte be az IVSZ nagyvállalati alelnöki pozícióját, 2010-től pedig a szövetség elnöke.

Jöjjön ezer startup!

A közgyűlés új elnökségi tagokat is választott a méret szerinti tagozatoknál és az általános elnökségben is. A méret szerinti tagozatok új vezetői Veres Zsolt (IBM) Multi tagozat, dr. Schvarcz Zoltán (XAPT) nagyvállalati tagozat, Ghymes Balázs (Answare) KKV tagozat, valamint Vicze Gábor (Econet) Mikro tagozat. Általános elnökségi tagnak Bojta Jánost (TCORGAN Kft.), Vinnai Balázst (IND) és Budafoki Róbertet (T-Systems) választották.

A közgyűlés elfogadta az IVSZ 2012-es éves beszámolóját és módosította a szervezet alapszabályát is, a méret szerinti tagozatok legalsó fokozata mostantól Mikro és Start-up vállalkozások lesz. A jelképes lépés arra utal, hogy az IVSZ a jövőben aktívabban kíván foglalkozni az induló informatikai vállalkozások problémáival.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 03:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.