Szerző: Bodnár Ádám

2012. november 19. 10:45

A Schibsted kezébe kerül a Használtautó.hu fele

A Schibsted Classified Media megvásárolta a Használtautó Informatikai Kft. felét. Ezzel a Magyarország legnagyobb apróhirdetési adatbázisával rendelkező oldala, a Jófogás.hu mellett tovább terjeszkedik a cég.

A Schibsted Classified Media november 8-án írt alá megállapodást a LapCom Kft.-vel arról, hogy megvásárolja a Használtautó Informatikai Kft. tulajdonrészének felét. A Lapcom még 2006-ban vásárolta be magát a Használtautóba, most a kezében levő tulajdonrész a Schibstedhez kerül. A vállalat további tulajdonrésze változatlanul az alapítók kezében marad.

"A www.hasznaltauto.hu nem csak Magyarország vezető gépjármű-kereskedelmi oldala, de meghatározó motorja a szektornak. Ez az oldal lelkes és elkötelezett csapatának köszönhető, amely az elmúlt közel 15 évben elképesztő tudást szerzett a magyar apróhirdetési és autós piacról" - nyilatkozta a megállapodásról Peresztegi Zoltán, a Schibsted Classified Media Magyarországért is felelős alelnöke. "Célunk, hogy a Schibsted Classified Media csoport által kínált szinergiák felhasználásával a www.hasznaltauto.hu az eddigieknél még magasabb színvonalon szolgálja ki üzleti és magán ügyfeleit, mellyel tovább gyorsítja a magyarországi online piacterek fejlődését."

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Használtautó.hu 1999 végén indult el, s hamar a legnagyobb ilyen weboldallá vált Magyarországon. A társaság tájékoztatása szerint a használt járműveket hirdető oldalt naponta 200 ezer látogató keresi fel, akik összesen mintegy 18 millió lapletöltést generálnak. Ezzel a www.hasznaltauto.hu a két nagy közösségi oldal és a legnagyobb hazai ingyenes e-mailszolgálató után a negyedik legolvasottabb internetes felület Magyarországon. A cég árbevétele meghaladja az 500 millió forintot is.

a címlapról