Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Visszavásárolja a használt mobilt a Vodafone

Koi Tamás, 2012. október 02. 14:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyedi készülék-visszavásárlási programot indított október elején a Vodafone Magyarország. A Mobilbeváltó révén az operátor újabb előfizetőket próbál magához édesgetni, hiszen nem csak vodás készülékekért fizet, de a mobilért cserébe kapott kedvezményes kupont értelemszerűen csak a Vodafone-nál lehet levásárolni.

Új mobilvisszavásárlási programot indított október elsejétől a Vodafone Magyarország - a Mobilbeváltó újabb lehetőséget teremthet arra a szolgáltatónak, hogy ügyfeleket szipkázzon el a versenytársaktól, hiszen az ügyfél bármilyen használt mobilt leadhat a szolgáltatónál, a cserébe kapott kupont viszont értelemszerűen csak vodás készülék vásárlására lehet felhasználni. Bár a szolgáltató által alkalmazott árlista sokszor a piaci ár alá lő, valószínűleg több olyan tulajdonos számára lehet csábító a Mobilbeváltó, akik nem akarnak vesződni a régi készülék értékesítésével.

Az új mobilvásárlási program első lépése a független adatbázison alapuló értékbecslés - ez a mobil típusától, életkorától és állapotától függően kalkulál ki egy visszavásárlási értéket készülékre. A Vodafone weboldalán szereplő példák szerint egy iPhone 4 S-ért például "akár" 70 ezer, egy Samsung Galaxy S II-ért "akár" 45 ezer, egy Motorola Defy+ -ért pedig "akár" 10 ezer forintot fizet a szolgáltató. A mobil árát utalvány formájában kapja meg az ügyfél, amit legkésőbb három hónapon belül új készülék vásárlásába számítanak be a Vodafone-nál.

A használt berendezéseket az MPX (Mobile Phone Exchange) és a Vodafone által kiépített rendszer segítségével értékesítik, melynek során minden esetben azonos módon mérik fel a leadott termék állapotát - áll a szolgáltató által kiadott sajtóközleményben. A visszavásárolt eszközöket alaposan átvizsgálják, szükség esetén pótolják a hiányzó alkatrészeket, szoftvert frissítenek, és csak ezután szállítják tovább azokat például Kelet-Ázsiába vagy Afrikába.

A Mobilbeváltó szolgáltatás újabb eszköz lehet a Vodafone számára annak érdekében, hogy a mobilpiacon az ügyfélbázis méretét tekintve harmadik helyen stagnáló szolgáltató ügyfeleket szívjon el a versenytársaktól. A piros szolgáltató októberben induló új termékeivel (elsősorban a tegnaptól elérhető RED tarifacsomag-családdal) és kampányaival láthatóan részben azt a tényt próbálja kihasználni, hogy a számhordozási eljárásról szóló szabályok a hónap elejétől egyszerűbbé tették a mobilszámok hordozását.

A Vodafone szolgáltatásának bevezetését megelőzően a versenytársaknál is léteztek, illetve léteznek hasonló akciók, ám ott jellemzően egységes, fix összeget fizetnek egy leadott mobilért.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.