Szerző: Bodnár Ádám

2012. július 27. 10:23

A Vodafone segítségével nyújt internetszolgáltatást az NNG

A navigációs szoftvereket fejlesztő vállalat tovább szélesíti a járműipari szektorban nyújtott szolgáltatásai körét.

Az NNG és a Vodafone között létrejött globális együttműködési megállapodás alapján az iGO navigációs szoftvert fejlesztő vállalat internetes szolgáltatások mellett internetkapcsolatot is képes biztosítani a járműipari vásárlói számára. A megállapodás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az NNG a szoftverlicencekkel együtt szállított, a gépek közötti kommunikációt lehetővé tévő (machine-to-machine, M2M) Vodafone SIM-kártyák segítségével hiánytalan internetes megoldásokat kínáljon a járműipar számára.

A ma bejelentett Vodafone-megállapodás lehetővé teszi az NNG számára, hogy a szoftverterekkel egy csomagban szállított Vodafone M2M SIM-kártyák révén internetes navigációs megoldásokkal tudja kiszolgálja partnereit. A vállalat választása azért esett a Vodafone-ra, mert világszerte az egyik legnagyobb lefedettséggel rendelkező operátor, így az NNG több mint 100 országban tud műszerfalba épített, internetes navigációs megoldásokat kínálni. Az NNG megoldásaira építve az autógyártók vagy navigációsberendezés-gyártók olyan internetes szolgáltatásokat is felvehetnek a vásárlóknak nyújtott alapcsomagok elemei közé mint az online közlekedési információk, az online riasztási pontok és a helyi keresés.  Az autótulajdonosok  az  internetkapcsolatra szóló előfizetésüket a Naviextras weboldalon aktiválhatják vagy hosszabbíthatják meg.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az autóiparban egyre nagyobb teret nyernek az online szolgáltatások, legyen szó akár navigációról, akár szórakoztatásról. "Az iparágban megmutatkozó tendencia azt vetíti előre, hogy az internetes szolgáltatásokkal kompatibilis autók egyre nagyobb szerepet kapnak majd az elkövetkező években. Előfordulhat, hogy egyes országok olyan új szabályokat vezetnek be, amelyek megkövetelik az internetes szolgáltatások, mint például a segélyhívó meglétét" -  mondta Simon Attila, az NNG Kft. az internetes szolgáltatásokért felelős egységének vezetője.

"Míg az oly nagyon dicsért mobiltelefonos internetkapcsolat egyes földrajzi területeken komoly korlátokat szab, az M2M SIM-kártya valódi alternatívát kínál járműipari partnereink számára, hiszen moduláris jellegének köszönhetően különösen képes a járműipari és az internetes iparágak életciklusának összehangolására."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról