Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Patinás videojáték-fejlesztőt nyert meg magának a Zynga

Koi Tamás, 2012. március 09. 14:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az egyik legismertebb japán konzoljáték-fejlesztőnek tartott Konami is csatlakozott a Zynga március elején elindított játékportáljához, a Zynga.com-hoz.

A Zynga három új játékipari szereplővel egyezett meg nem sokkal a független online játékportál, a Zynga.com elindítása után. A Farmwille-lel világhírűvé vált cég rendszeréhez eddig hat játékfejlesztő, illetve kiadó csatlakozott, a legnagyobb szövetséges most kétségtelenül a japán Konami, mely idestova negyven éve van jelen a videojáték-iparban. A Zynga.com modellje értelmében a portálhoz csatlakozott kiadók a bevételek után részesedést kapnak - a Zynga pedig végeredményben egyre távolabb kerülhet a Facebooktól, ahol a bevételi modell felett jóval kisebb a kontrollja.

A Zynga bevételeinek jelenleg nagyjából 93 százalékát adják a Facebookról érkező játékosok, ugyanakkor a hétfőn indult Zynga.com sem függetlenedik teljesen a világ legnagyobb közösségi hálózatától, hiszen a bejelentkezés csak Facebook-azonosító segítségével lehetséges. Emellett továbbra is az eddigi módszerrel, Facebook-kredittel fizethetnek a felhasználók a virtuális javakért. A cég játékait egyébként jelenleg havonta nagyjából 240 millióan játsszák világszerte.

A most létrejött megállapodás értelmében a Konami mellett két másik cég, a Playdemic és a Rebellion vállalta, hogy játékokat fejleszt az új online közösségi játéktérre. A cég partnerkapcsolati vezetője a héten tartott Game Developers Conference rendezvényen közölte, a Zynga célja, hogy egy olyan online közösségi játékteret alakítson ki, mely mind a játékosok, mind a fejlesztők elsődleges célpontjává válik majd.

A Zynga.com elindítása része annak a stratégiai iránynak, melyet tavalyi tőzsdére lépésekor jelölt ki magának a vállalat. A projektet még tavaly októberben jelentette be a cég (Project Z néven). A vállalat tavaly decemberben lépett tőzsdére, hétmilliárd dolláros kapitalizációval.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.