Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 11. 12:11

Európában már kapható a Samsung Galaxy R

Minden különösebb felvezetés nélkül megjelent a boltokban a Samsung Galaxy okostelefon-család legújabb, kétmagos processzorral szerelt tagja, a Galaxy R.

A koreai gyártó második, kétmagos processzorral ellátott felsőkategóriás mobilja az NVIDIA kétmagos CPU-jára, a Tegra 2-re épül - ugyanez a processzor dolgozik az európai polcokról egyébként éppen a napokban bírósági tiltóhatározattal eltávolított Galaxy Tab 10.1-ben - a Samsung okostelefonjainál ritkán alkalmaz nem saját gyártású processzort, a Galaxy S II volt az első, amely egyes piacokra Tegra 2-vel érkezett.

Az Android 2.3 operációs rendszert futtató Galaxy R a Galaxy S II-höz képest valamivel kisebb, 4,19 hüvelykes képátlójú SC-LCD kijelzővel rendelkezik, a felbontás azonban ugyanaz, 480x800 pixel - vagyis a Galaxy R esetén a pixelsűrűség jobbnak tekinthető. Az 1 GHz-en ketyegő Tegra 2 chip teljesítménye valamelyest elmarad ugyanakkor a Galaxy S II-ben dolgozó, saját gyártású Exynos CPU-hoz képest. Az újdonság beépített háttértára 8 gigabájt kapacitású, azaz legjobb esetben is fele az aktuális csúcsmodellben található mennyiségnek.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Samsung Galaxy R-be 5 megapixeles kamera kerül (a Galaxy S II 8 megapixeles érzékelővel ellátott kamerával rendelkezik), a rendszer legfeljebb 720p felbontású videofelvételek készítését támogatja. A rádiós egység a HSDPA/HSUPA szabványokkal kompatibilis, emellett természetesen a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi rádiós és a Bluetooth 3.0 modul is szériafelszereltség. A telefonba a kategóriának megfelelően A-GPS helymeghatározó rendszert is épített a gyártó.

A koreai gyártó második, kétmagos processzorral ellátott okostelefonja a kisebb és vélhetően olcsóbb kijelző, a gyengébb processzor és a kevesebb memória miatt várhatóan jóval kevesebbe kerül majd a legtöbb forgalmazónál, mint az aktuális nagyágyú. A Galaxy okostelefonok kurrens csúcskategóriája ezzel legalább három modellt számol: a Galaxy S II-t, a nemrég megjelent, 1,4 GHz-es processzorral rendelkező Galaxy S Plust, valamint a most megjelent Galaxy R-t.

A telefon lapunk információi szerint várhatóan szeptember végén, október elején jelenhet meg a magyarországi kereskedőknél. A készülék ára egyelőre nem ismert.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.