:

Szerző: Dojcsák Dániel

2011. június 21. 13:48

Búcsúzik a Microsoft My Phone

A Microsoft úgy döntött, hogy végleg megszűnik a Windows Mobile 6 operációs rendszert futtató mobilokhoz biztosított szinkronizációs szolgáltatás. A felhasználóknak augusztusig van ideje arra, hogy adataikat kimentsék vagy átvigyék a SkyDrive-ba.

A Microsoft My Phone szinkronizációs szolgáltatást a Windows Mobile 6.5 bemutatásával párhuzamosan indított el a Microsoft. A My Phone képes volt a kapcsolatok, fotók, SMS-ek, MMS-ek, de még a híváslisták mentésére, szinkronizálására, így az egyik okostelefonból a másikba költözés Windows Mobile készülékeken is nagyon egyszerűvé vált, illetve az adatbázisok több eszköz közti frissen tartása sem volt probléma. A My Phone erőssége, hogy a webes felületen keresztül is kereshető, áttekinthető volt, így arra is kiválóan használható volt, hogy ha valaki Windows Mobile-ról váltott egy másik platformra, akkor a régi mobilja tartalmát virtuálisan megőrizze a cloudban.

2011. augusztus 7-től kezdve megszűnik a szinkronizációs lehetőség a Windows Mobile 6 rendszerű mobilok és a My Phone között, ami azt jelenti, hogy ettől az időponttól új biztonsági másolat már nem készül. Ezt követően a Microsoft elkezdi bizonyos adattípusok átmigrálását a SkyDrive-ba. A My Phone weboldal viszont még elérhető marad, egészen október 6-ig, az után viszont végleg az enyészeté lesz az oldal, a felhasználók be sem tudnak majd lépni, s az otthagyott adatok sem lesznek elérhetőek.

A My Phone-ban tárolt adatok közül a névjegyek, naptárbejegyzések, SMS-ek fényképek kerülnek át automatikusan a Windows Live SkyDrive szolgáltatásba, a migráció érinti az aktuális, illetve az archivált tartalmakat is. Ha egy felhasználó adatainak költöztetése sikeresen megtörtént, arról a Microsoft e-mailben értesíti az illetőt, s ezután ugyanazzal a Windows Live fiókkal bejelentkezve érheti el a felhasználó a SkyDrive-on az adatokat, mint amivel a My Phone-t használta.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A zenék, videók, dokumentumok, illetve a kedvenc webhelyek viszont nem migrálódnak át a SkyDrive-ba, ha valaki mégis meg szeretné ezeket is őrizni, akkor azokat manuálisan kell letöltenie számítógépére október 6. előtt. A névjegyek .csv, a naptárelemek .ics, az sms-ek .txt, a fotók pedig .jpg, .jpeg, .gif, .png, .tif, .fit, .wbmp, .bmp, .opl, .n3a, .ota formátumokban tárolódtak eddig is, illetve a SkyDrive-on is így maradnak. Ha valaki nem képes lementeni az adatait, vagy egyszerűen lemarad a migrációs időszakról, de mindenképp szüksége lenne rá, akkor 2011. október 6. után CD-n vagy DVD-n kérheti az adatok archiválását és elküldését egy éven keresztül, 2012. október 5-ig. A lemezt a Microsoft terméktámogatási szolgálatának küldött kérelemmel lehet igényelni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 20:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.