Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Windows 7-et is futtat a Fujitsu Atom-alapú okostelefonja

Bodnár Ádám, 2011. május 16. 09:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A legnagyobb japán mobilszolgáltató, az NTT DoCoMo hamarosan felveszi kínálatába a Fujitsu okostelefonját, amely szinte minden jellemzőjében különleges: Intel Atom processzor van benne, 1024x600 pixeles a kijelzője és Windows 7 is fut rajta.

Régen volt már, amikor a legmeglepőbb mobiltechnológiai újdonságok Japánból érkeztek, a Fujitsu készüléke ismét egy ilyen kuriózum: igazi technológiai tűzijáték, a valódi használhatósága azonban minimum kérdéses.

A kihúzható billentyűzetes Loox F07C egy 4 hüvelykes érintőkijelzőt kapott, amelynek felbontása 1024x600 pixel - ez hüvelykenként közel 300 pixeles képpontsűrűséget jelent, ami szabad szemmel gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a sokak számára etalont jelentő Apple-féle Retina Displaytől. A mobilban 1,2 GHz-es Intel Atom processzor dolgozik, amelyhez 1 gigabájt operatív tár és 32 gigabájt flash háttértár tartozik, de microSD bővítési lehetőség is adott. A vezeték nélküli hálózati vezérlő a 802.11 b/g/n szabványokkal kompatibilis, az előoldali kamera VGA felbontású, a hátoldali pedig 5 megapixeles képeket készít.

Kép forrás: ASCII Japan

A Fujitsu Loox F07C szoftver terén legalább olyan érdekes mint hardver terén, ugyanis két operációs rendszer található rajta, amelyek közül indításkor lehet választani. Egyik ezek közül a Symbian, a másik pedig a Windows 7. Nem tévedés, a japán vállalat a Microsoft asztali operációs rendszerét telepítette a telefonra, amelyhez egy egyedi kezelőfelületet is tervezett, hogy viszonylag kényelmesen lehessen használni a 4 hüvelykes érintőkijelzőn. A japán Windows 7 Home Editionre előre telepítik az Office 2010-et is.

A telefon két módban tud működni: Symbiant futtató "okostelefon" módban katalógusadatok alapján akár 600 óra készenlét és 440 perc beszélgetési idő is elérhető vele, Windows 7 alatt viszont már 2 óra alatt lemerül az akkumulátor - ha a töltöttség elér egy kritikus szintet, a Loox F07C automatikusan visszavált telefon módba. A telefonhoz egy USB- és HDMI-csatlakozóval egyaránt ellátott dokkolót is lehet vásárolni.

A Fujitsu Loox F07C afféle technológiai demonstrációnak, koncepciónak is elmenne, de itt nem erről van szó, a nyár folyamán megvásárolható lesz az NTT doCoMo kínálatában 70 ezer jenért, azaz mintegy 165 ezer forintért.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.