Szerző: Dojcsák Dániel

2011. január 26. 15:34:00

Szinte tökéletes a Firefox 4 legújabb bétája

A Mozilla rekordot dönt a végleges verzió előtt kiadott béták számával a 4-es verziójú böngészőjével. Immár a tizedik béta érkezett meg, pedig új funkciókkal már nem gazdagodik, csak a meglévők csiszolása és a teljesítmény optimalizálása folyik.

Alig kilenc nappal a Firefox 4 beta 9 után a Mozilla egy újabb kiadást mutatott be készülő böngészőjéből. Az új béta még a kilencesnél is kevesebb újítással rendelkezik, s leginkább a stabilitás javult, illetve a Mac OS X felhasználók örülhetnek a finomhangolásnak.

A Firefox 4 már 2010 végén “feature lockdown” stádiumba került, azaz lezárták a képességek és funkciók implementálását, az akkor megismert verziót ebből a szempontból véglegesnek tekinthetjük, kizárólag a működés finomhangolása, a különböző komponensek összecsiszolása zajlik már csak. A végleges verzió várhatóan jövő hónapban készül el.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A böngésző egyik erőssége a Mozilla által fejlesztett JaegerMonkey JavaScript motor, ami további hardveres gyorsítással erősíti a weboldalak feldolgozását, illetve a fejlesztőknek megadja azt a lehetőséget, hogy külön plug-in nélkül használjanak 3D grafikai megoldásokat a WebGL-en keresztül. A mostani bétában kompatibilitási hibákat javítottak ki a programozók, illetve néhány kisebb stabilitási fejlesztést hajtottak végre, ami az Adobe Flash-t és a Mac OS X kombinációjában tapasztalható gondokat orvosolja. Ezen felül az új verzió memóriafelhasználási gyakorlata is javult.

A Firefox 4 beta 10 letölthető a Mozilla oldaláról Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerre. Habár ennél nagyobb fordulatokra már nem lehet számítani, a Mozilla közlése szerint még egy további bétára lehet számítani, s a 11. próba után érkezik meg a kiadásra jelölt (RC) verzió, s február végén a végleges.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 13:47

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.