Szerző: Dojcsák Dániel

2011. január 26. 15:34

Szinte tökéletes a Firefox 4 legújabb bétája

A Mozilla rekordot dönt a végleges verzió előtt kiadott béták számával a 4-es verziójú böngészőjével. Immár a tizedik béta érkezett meg, pedig új funkciókkal már nem gazdagodik, csak a meglévők csiszolása és a teljesítmény optimalizálása folyik.

Alig kilenc nappal a Firefox 4 beta 9 után a Mozilla egy újabb kiadást mutatott be készülő böngészőjéből. Az új béta még a kilencesnél is kevesebb újítással rendelkezik, s leginkább a stabilitás javult, illetve a Mac OS X felhasználók örülhetnek a finomhangolásnak.

A Firefox 4 már 2010 végén “feature lockdown” stádiumba került, azaz lezárták a képességek és funkciók implementálását, az akkor megismert verziót ebből a szempontból véglegesnek tekinthetjük, kizárólag a működés finomhangolása, a különböző komponensek összecsiszolása zajlik már csak. A végleges verzió várhatóan jövő hónapban készül el.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

A böngésző egyik erőssége a Mozilla által fejlesztett JaegerMonkey JavaScript motor, ami további hardveres gyorsítással erősíti a weboldalak feldolgozását, illetve a fejlesztőknek megadja azt a lehetőséget, hogy külön plug-in nélkül használjanak 3D grafikai megoldásokat a WebGL-en keresztül. A mostani bétában kompatibilitási hibákat javítottak ki a programozók, illetve néhány kisebb stabilitási fejlesztést hajtottak végre, ami az Adobe Flash-t és a Mac OS X kombinációjában tapasztalható gondokat orvosolja. Ezen felül az új verzió memóriafelhasználási gyakorlata is javult.

A Firefox 4 beta 10 letölthető a Mozilla oldaláról Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerre. Habár ennél nagyobb fordulatokra már nem lehet számítani, a Mozilla közlése szerint még egy további bétára lehet számítani, s a 11. próba után érkezik meg a kiadásra jelölt (RC) verzió, s február végén a végleges.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 25. 02:11

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.