Szerző: Bodnár Ádám

2011. január 12. 14:20

Vizsgálja a Microsoft, miért fecseg túl sokat a Windows Phone 7

A Windows Phone 7 operációs rendszert futtató mobilok megmagyarázhatatlanul sok adatot forgalmaznak 3G hálózaton, legalábbis erről a jelenségről számolt be több felhasználó az év végén. A Microsoft vizsgálódni kezdett.

Túlságosan sokat "fecseg" a Microsoft új okostelefonos platformja, a Windows Phone 7. Külföldi fórumok tanúsága szerint egyes felhasználók arra lettek figyelmesek, hogy a készülékük óránként 3-5 megabájt adatforgalmat bonyolít a 3G hálózaton. A forgalmazott adatmennyiség látszólag nincs összefüggésben a készülék használatával. A probléma következménye, hogy a mobilnet-előfizetésben foglalt adatforgalom rendkívül gyorsan, akár napok alatt elfogyhat, külföldön pedig a felhasználó tudta nélkül hatalmas roamingdíj keletkezhet.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Mások úgy találták, az operációs rendszer nem kezeli megfelelően a vezeték nélküli hálózatokat és bizonyos esetekben akkor is a 3G hálózatra terelik a forgalmat, ha egyébként Wi-Fi is rendelkezésre áll. A Windows Phone 7 alapesetben a Wi-Fi hálózatot használja adattovábbításra, amennyiben az elérhető, de könnyen elképzelhető, hogy egy hiba miatt bizonyos esetekben vagy egyes szoftvereknél az algoritmus nem működik megfelelően.

A Microsoft szóvivője szerint megkezdték az eset kivizsgálását és megteszik a szükséges lépéseket. A Windows Phone 7 operációs rendszerhez még az év elején, januárban vagy februárban várható egy nagyobb frissítés, amely tartalmazza például a sokak által hiányolt copy+paste képességet és több alkalmazás párhuzamos futtatásának lehetőségét. A CES-ről származó beszámolók szerint a frissítés számos hibajavítást és szoftver-optimalizációt is tartalmaz, amelynek következtében a Windows Phone 7 felülete és az alkalmazások futása is felgyorsulhat. Ezt követően a nyár végén érkezik majd egy nagyobb frissítőcsomag HTML5-öt és Silverlightot támogató webböngészővel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról