Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Facebook beérte az új iWiW-et

Dojcsák Dániel, 2010. december 22. 13:22
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A múlt heti iWiW-átalakítás kapcsán az [origo] igen büszkén mutogatta a hírfolyam testre szabhatóságát olyan funkcióként, ami "még a Facebookon sincs". Eddig tarthatott az öröm, bár Zuckerberg mérnökei bizonyára nem az iWiW-től kapták az ihletet, de ők is beépítették ezt a szerkezeti fejlesztést.

A Facebook hírfolyamnál vagy az automata válogatást kaptuk az algoritmusa által fontosnak ítélt frissítésekkel, vagy a legfrissebb bejegyzéseket nézhettük végig. Az előbbi a folyamatos facebookozás esetén unalmas volt, sőt, néha 1-2 napos bejegyzések is kint ragadtak, a "recent" opció pedig az összes hulladékot, irreleváns értesítést is tartalmazta. Talán annyival puhították ezt a listát, hogy a hasonló bejegyzések, illetve az azonos történések csoportosítva jelentek meg, s ha akartuk, lenyithattuk a teljes listát.

Átlátni a káoszon

A frissítés után a "Most Recent" opció egy legördülő menüvel bővült ki, ahol a teljes repertoár mellett szűrhetünk csak a státuszüzenetekre, csak a játékokkal kapcsolatos értesítésekre, fotókra, videókra, illetve linkekre. Külön bontásban szerepelhetnek a lájkolt oldalak bejegyzései, ami reggeli hírolvasáshoz kitűnő. Sőt, újabb értelmet nyer az ismerősök csoportba sorolása, ugyanis a csoportok szerint is tudunk szűrni. Soroljuk be a fontos barátokat egy csoportba és sosem maradunk le az általuk fontosnak gondolt momentumokról.

A szűrési lehetőségek mellett a továbbiakban innen érhetjük el igazán egyszerűen a Live Feed beállításokat is. Ez az a menü, ahol kezelhetjük a letiltott ismerősök listáját, illetve azt, hogy a News Feed hogy viselkedjen, kiktől válogasson be üzeneteket gyakrabban, s kiktől ritkábban.Az új opció ma kezd el megjelenni fokozatosan a több mint 600 millió Facebook-felhasználónak. A visszajelzések alapján a magyar facebookozók többsége is megkapta már az új lehetőséget.

Jajj...

Ezzel a lépéssel bebizonyosodott a gyakorlatban is, hogy az iWiW hiába készít el valami még hiányzó funkciót a közösségi oldalak világában, ha az valóban hasznos és szükségszerű, akkor biztos, hogy a sok-sok fejlesztővel rendelkező Facebook is hamar bejelenti. Az iWiW számára így a verseny teljesen esélytelen, s kizárólag a lokalitás az egyetlen erősség, de a hirdetések, page-ek, illetve a hamarosan nálunk is elérhető Places révén még ebben a versenyben is alulmaradhat.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.