:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. december 13. 09:27

Újabb kritikus sebezhetőség az Internet Explorerben

A múlt héten távoli kódfuttatást lehetővé tevő, kritikus sebezhetőséget találtak az Internet Explorerben, amely a böngésző legújabb verzióját is érinti, Windows 7 operációs rendszeren is. Egyelőre nem tudni, mikor jön a javítás, de a Microsoft nem tud támadásokról.

A Microsoft vizsgálja azt a kritikus sérülékenységet, amelyet múlt héten találtak az Internet Explorerben. A Full Disclosure listára beküldött információk szerint az Internet Explorer 8-as, 7-es és 6-os verziója egyaránt érintett Windows 7, Vista és Windows XP SP3 operációs rendszereken. A beküldő a sebezhetőséget kihasználó példakódot is mellékelt.

A VUPEN Security szerint a probléma oka, hogy mshtml.dll könyvtár hibásan dolgozza fel a CSS @import szabályokat. A sérülékenység távoli kódfuttatást tesz lehetővé, a támadók saját kódjukat csempészhetik az áldozat gépére, adatokat tulajdoníthatnak el vagy törölhetnek, kártevőket telepíthetnek vagy a gépet további támadások indítására használhatják. A sikeres támadás végrehajtásához az áldozatot egy megfelelően preparált weboldalra kell irányítani. A Microsoftnak egyelőre nincs információja olyan támadásokról, amelyeket ezen a sebezhetőségen keresztül hajtanak végre.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nem tudni, mikor és milyen formában javítja a Microsoft ezt a sérülékenységet. A vállalat december 14-én adja ki havonta szokásos frissítéseit, összesen 17 patch érkezik holnap, amelyek 40 sebezhetőséget foltoznak a cég különféle termékeiben, beleértve a Windowsokat, az Office-t és a SharePointot is. A javítások között csak kettő kritikus besorolású frissítés van, amelyek távoli kódvégrehajtást megengedő hibákat orvosolnak. Az egyik kritikus javítás éppen az Internet Explorer november elején felfedezett puffertúlcsordulásos rését foltozza be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.