Szerző: Koi Tamás

2010. november 29. 14:21

A magyar Vodafone-nál is elrajtolt az iPhone

Ma nulla órától a Vodafone Magyarország is megkezdhette az iPhone okostelefonok hazai értékesítését, ezzel egy valamivel több mint két évig tartó időszak zárult le a magyar mobilszolgáltatók történelmében.

HIRDETÉS

A Vodafone Magyarország hosszas előkészítő folyamat után, a cégcsoport angol központjának közvetítésével tudott eljutni odáig, hogy az iPhone-t forgalomba hozhassa itthon. Az árához képest rendkívül keresett, tömegeket vonzó készülék "vodás" premierje ugyan nem vonzott akkora számú érdeklődőt a budapesti Westend City Centerbe, mint amit a T-Mobile hasonló rendezvényén lehetett tapasztalni két hónapja, a Vodafone-nál ettől függetlenül elégedettek: lezárult a T-Mobile exkluzivitásával fémjelzett korszak, ráadásul sikerült megelőzni az első számú riválisnak tekintett Telenort is.

Utóbbi két szempontot tartotta fontosnak kiemelni dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója is, aki az első készülékek átadását megelőző sajtótájékoztatón kijelentette, az  esemény azért lényeges, mert újabb kizárólagosság törik meg a mobilpiacon, ez pedig mind az ügyfélnek, mind a szolgáltatónak jó hír. Beck a sajtótájékoztató után a HWSW-nek elmondta, bár óhatatlan az összehasonlítás a T-Mobile áraival és tarifáival, a cégnél jelenleg mindennél fontosabb eredmény, hogy másodikként sikerült piacra lépni Magyarországon iPhone-nal.


Vízipólósoktól kapott sorszámot az első vásárló
Forrás: Vodafone

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A T-Mobile több mint két éven át tartó exkluzivitását azonban - legalábbis egyelőre - nehéz lesz ellensúlyoznia a Vodafone-nak, a cég láthatóan nem is próbál ajánlataival aláígérni a vetélytárs kínálatának. A következő iPhone-generáció piaci bevezetése azonban vélhetően már egyszerre fog történni a két szolgáltatónál (illetve ha addigra sikerül megkötni a szerződést, a Telenornál is), így az ajánlatok tartalma és árszabása akkor alighanem többet nyom majd a latba a vásárlás során.

A Vodafone ha árban és szolgáltatáskínálatban nem is, az alkalmazás-választékot tekintve mindenképpen jobb ajánlattal szolgál ügyfeleinek versenytársához képest. A cég a premierre hét Vodafone-specifikus alkalmazást készített el, köztük a Budapest Music Live! nevű szórakozóhely-keresőt, mely az első magyar fejlesztésű, Magyarországon is használható augmented reality technológiára épülő iPhone-os alkalmazás. Az ügyfelek emellett az iGO My Way vodafone-os változatát is megkapják ingyen a készülékhez, emellett autópályadíj, illetve parkolási díj befizetését is szolgáló szoftverek is szerepelnek a kínálatban.

A Vodafone Magyarországnál mától az iPhone 4 mellett az iPhone 3G S is kapható (utóbbira is elérhetők az alkalmazások). A cég 16 vidéki és 7 budapesti márkaboltban árulja a készülékeket, melyekből egyelőre a kezdeti igények kiszolgálására elegendő mennyiségű készlet áll rendelkezésre.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 12:37

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.