Szerző: Koi Tamás

2010. november 29. 14:21

A magyar Vodafone-nál is elrajtolt az iPhone

Ma nulla órától a Vodafone Magyarország is megkezdhette az iPhone okostelefonok hazai értékesítését, ezzel egy valamivel több mint két évig tartó időszak zárult le a magyar mobilszolgáltatók történelmében.

A Vodafone Magyarország hosszas előkészítő folyamat után, a cégcsoport angol központjának közvetítésével tudott eljutni odáig, hogy az iPhone-t forgalomba hozhassa itthon. Az árához képest rendkívül keresett, tömegeket vonzó készülék "vodás" premierje ugyan nem vonzott akkora számú érdeklődőt a budapesti Westend City Centerbe, mint amit a T-Mobile hasonló rendezvényén lehetett tapasztalni két hónapja, a Vodafone-nál ettől függetlenül elégedettek: lezárult a T-Mobile exkluzivitásával fémjelzett korszak, ráadásul sikerült megelőzni az első számú riválisnak tekintett Telenort is.

Utóbbi két szempontot tartotta fontosnak kiemelni dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója is, aki az első készülékek átadását megelőző sajtótájékoztatón kijelentette, az  esemény azért lényeges, mert újabb kizárólagosság törik meg a mobilpiacon, ez pedig mind az ügyfélnek, mind a szolgáltatónak jó hír. Beck a sajtótájékoztató után a HWSW-nek elmondta, bár óhatatlan az összehasonlítás a T-Mobile áraival és tarifáival, a cégnél jelenleg mindennél fontosabb eredmény, hogy másodikként sikerült piacra lépni Magyarországon iPhone-nal.


Vízipólósoktól kapott sorszámot az első vásárló
Forrás: Vodafone

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A T-Mobile több mint két éven át tartó exkluzivitását azonban - legalábbis egyelőre - nehéz lesz ellensúlyoznia a Vodafone-nak, a cég láthatóan nem is próbál ajánlataival aláígérni a vetélytárs kínálatának. A következő iPhone-generáció piaci bevezetése azonban vélhetően már egyszerre fog történni a két szolgáltatónál (illetve ha addigra sikerül megkötni a szerződést, a Telenornál is), így az ajánlatok tartalma és árszabása akkor alighanem többet nyom majd a latba a vásárlás során.

A Vodafone ha árban és szolgáltatáskínálatban nem is, az alkalmazás-választékot tekintve mindenképpen jobb ajánlattal szolgál ügyfeleinek versenytársához képest. A cég a premierre hét Vodafone-specifikus alkalmazást készített el, köztük a Budapest Music Live! nevű szórakozóhely-keresőt, mely az első magyar fejlesztésű, Magyarországon is használható augmented reality technológiára épülő iPhone-os alkalmazás. Az ügyfelek emellett az iGO My Way vodafone-os változatát is megkapják ingyen a készülékhez, emellett autópályadíj, illetve parkolási díj befizetését is szolgáló szoftverek is szerepelnek a kínálatban.

A Vodafone Magyarországnál mától az iPhone 4 mellett az iPhone 3G S is kapható (utóbbira is elérhetők az alkalmazások). A cég 16 vidéki és 7 budapesti márkaboltban árulja a készülékeket, melyekből egyelőre a kezdeti igények kiszolgálására elegendő mennyiségű készlet áll rendelkezésre.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról