Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 8. 11:36

Saját készülékeire cseréli a BlackBerryket a Dell

Kiebrudalja a BlackBerryket saját szervezetéből a Dell, a dolgozók saját Venue Pro készülékeket kapnak. A cég azt állítja, jelentős költségcsökkentésről van szó, de marketing-akcióként is fel lehet fogni a lépést.

Hamarosan bemutatja Windows Phone 7 operációs rendszert futtató okostelefonjait a Dell, a vállalat a dolgozóit is ilyen készülékekkel látja el, lecserélve a BlackBerryket. A cég azt állítja, ezzel a lépéssel negyedével csökkenti mobilkommunikációs költségeit, mivel nem lesz szükség többé a BlackBerry vállalati üzenetküldő szerverekre.

A Dell Venue Pro egy Windows Phone 7 szoftvert futttó okostelefon 4,1 hüvelykes AMOLED érintőképernyővel és alulról kihúzható QWERTY billentyűzettel - az elrendezése nagyon hasonlít a BlackBerry 9800 Torch-hoz. A készülékben 8 gigabájt beépített flash háttértár található, amely microSD kártyával tovább bővíthető. A HSPA-vezérlőt tartalmazó, 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi elérést is támogató mobilban a Microsoft elvárásainak megfelelően egy 5 megapixeles felbontású kamera kapott helyet.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Hogy a vállalat saját készülékeire cseréli le a BlackBerryket, érhető, hiszen furcsa lenne a Dell-dolgozók kezében más gyártótól származó mobilt látni, ha van házon belüli megoldás. A Windows Phone 7 alapvetően egy fogyasztói fókusszal fejlesztett operációs rendszer, azonban van számos képessége, amelyek a vállalati felhasználók szem előtt tartásával születtek, például az Exchange-szinkronizáció lehetősége, a beépített Office és a SharePoint-támogatás. Az üzleti használhatóságot komolyan visszaveti a copy-paste hiánya, azonban egy 2011 elején érkező szoftverfrissítésben ezt a hiányt orvosolni fogja a Microsoft.

A Dell nem csak saját készülékeinek szekerét tolhatná meg a váltással, hanem a Windows Phone 7 vállalati elfogadottságát is erősíthetné.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról