Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Óriási kagyló a BlackBerry Style

Koi Tamás, 2010. október 18. 15:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Hamarosan új okostelefonnal bővül a Research in Motion BlackBerry termékcsaládja, érkezik a Style, mely nem csak egy új modell, hanem egy új formátum is a kanadai gyártónál.

hirdetés

A BlackBerry Style, vagy BlackBerry 9670 a Research In Motion (RIM) első olyan kagylóforma okostelefonja, mely a formai változásokkal együtt megőrzi a BlackBerryk egyik jellegzetességének tartott QWERTY-billentyűzetet. A Style egyelőre csak CDMA változatban készül el, és eleinte kizárólag Amerikában fogják forgalmazni, valószínű, hogy akiknek egy ilyen készülék volt az álmuk, de más régiókban élnek, akár hónapokat várhatnak a honosított változatára.

Az új, kagylóforma BlackBerry okostelefon megjelenéséről hónapok óta lehetett különféle pletykákat olvasni az interneten, az első képek és videók már a tavasszal kiszivárogtak az újdonságról. A gyártó azonban mostanáig kivárt a készülék leleplezésével, melyet elsőként egyik legnagyobb tengerentúli szolgáltatópartnerének, a Sprintnek szállít. A cég vélhetően továbbra is az augusztus elején bemutatott Torch-ot tekinti elsődleges csúcsmodellnek, a Style inkább a dizájnosabb készülékekre vágyó fogyasztói réteget, azon belül is főként a nőket célozza.

A közzétett specifikációk alapján annyi bizonyos, hogy az összecsukható formátumú készüléken az elsőként a Torch-on debütált BlackBerry 6 operációs rendszer fut, a telefon pedig alapesetben 512 megabájt készülékmemóriával rendelkezik. A háttértár kapacitását szokás szerint microSD-kártyákkal lehet bővíteni, ebből a Sprinttel közösen árult csomagban egy 8 GB-os példányt találhatnak a vásárlók.

Az újdonság emellett olyan, mondhatni kötelező tartozékokkal is rendelkezik, mint a WLAN és GPS-modul, valamint megörökli a Torch 5 megapixeles érzékelővel ellátott fényképezőjét is. A Style-nak a kagylóforma megoldásoktól megszokott módon két kijelzője van, a belső főkijelző felbontása 360x400, a külsőé 240x320 pixel, a képátló 2,7 és 2 hüvelyk. Beviteli eszközként kizárólag a QWERTY-klaviatúrát, valamint a korábbi modelleknél megszokott, érintésre reagáló trackpadet lehet használni.

A Style október 31-én kerül forgalomba a Sprintnél, egyelőre szürke és lila színben. A telefont előfizetéssel és kétéves hűségnyilatkozattal 100 dollárért lehet elvinni, az európai forgalmazásról egyelőre semmi hír.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.