Szerző: Koi Tamás

2010. február 22. 13:33

Új műholdra és új vállalathoz kerül a UPC Direct

Egy luxemburgi székhelyű vállalatban egyesíti közép-európai műholdas üzletágát a UPC európai vállalatcsoportja. A cég sajtóközleménye szerint a UPC Direct szolgáltatás ezzel párhuzamosan - májustól fokozatosan - műholdat is vált.

Amint azt a cég sajtószóvivőjétől megtudtuk, a Thor műholdra való fokozatos átálláshoz az előfizetők minden segítséget megkapnak, parabolaantennáikat májustól kezdődően a szerelők díjmentesen állítják át az új égi pozícióba (a UPC Direct szolgáltatást eddig az Astra műholdjain keresztül nyújtotta a társaság) . A társaság azt ígéri, előfizetőit időben értesíteni fogja a részletes tudnivalókról.

A UPC sajtóközleménye szerint a technikai átállással egy időben a vállalatcsoport a \"hatékonyabb működés\", valamint a szolgáltatások bővítése érdekében egyesíti közép-európai műholdas televíziós üzletágait. Az eddig az egyes országokban, a helyi UPC leányvállalatok által működtetett szolgáltatások a jövőben egy új vállalathoz, a szintén UPC-tulajdonú UPC DTH S.a.r.l.-hez tartoznak majd, melynek a székhelye Luxemburgban, az európai műholdas televíziózás központjában található.

A vállalat azt ígéri, a váltásnak köszönhetően az idei évben tartalmilag is megújulhat a UPC Direct szolgáltatás, melynek kínálata többek között újabb HD-s csatornákkal bővülhet. A UPC Direct magyar, cseh és szlovákiai illetve a szintén a UPC-hez tartozó FocusSat romániai tevékenységének összevonása az előfizetőket csak minimálisan érinti majd - állítja a vállalat. A Thor műholdra való fokozatos átállásra részletes tervet dolgozott ki előfizetői számára a vállalatcsoport, ígérete szerint kedvező új ajánlatokkal és gazdagabb kínálattal, melynek részleteit később ismerteti az ügyfelekkel.

Az Index.hu információi szerint a kiszervezésről több mint egy éve határozott a cégcsoport, kifejezetten adóoptimalizálási indíttatással, vagyis hogy a cég legálisan megszabaduljon a jelentős magyarországi adóterhek túlnyomó részétől. A lap úgy tudja, a UPC legalább tíz százalékos megtakarítással számol csak a megváltozott adózási környezet miatt.

A UPC Direct műholdas tévészolgáltatásnak jelenleg nagyjából 180 ezer ügyfele van, ezzel a cég a magyarországi vezeték nélküli műsorterjesztési piac körülbelül negyedét tudhatja magáénak (a Nemzeti Hírközlési Hatóság tavaly novemberi gyorsjelentése alapján).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról