Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Már itthon is működik a Google ingyenes navigációja

Koi Tamás, 2009. november 30. 10:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egy hónappal a szolgáltatás indulása után hazánkban is működik a Google Maps turn-by-turn navigációs szolgáltatása, a Goolge Maps Navigation.

A Magyar Android Portál beszámolója szerint a Google Maps navigációs szolgáltatása immár minden régióban működik, hasonló feltételekkel és háttérrel, mint a bejelentés idején Észak-Amerikában. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a navigációs szolgáltatást futtató okostelefonon, vagy más kézi eszközön legalább Android 1.6-os operációs rendszer kell fusson, valamint továbbra is elengedhetetlen az állandó adatkapcsolat.

A folyamatos online kapcsolatnak ugyanakkor előnyei is vannak: a POI-k és a térképadatbázisok frissítése azonnal megtörténik, amint a szerveren frissítik az adatbázist. Az Androidot használó mobilokon már most is működik a hangos keresés, ami az autós navigációt nagyban megkönnyítheti: egy cím vagy üzlet bepötyögése helyett diktálni is lehet a készüléknek, igaz, ez az üzemmód - akárcsak a hangos navigáció - az eddigi próbák szerint gondban van a magyar utcanevekkel.


Forrás: Magyar Android Portál

A Google Maps Navigation integrált része a Google Street View - ahol elérhető -, valamint a megjelenítés bármikor átváltható műholdas nézetbe. A navigációs rendszer szerves része a Google helyfüggő keresője is, mellyel a jelenlegi offline navigációs rendszerek POI-ja nehezen kelhet versenyre.

A folyamatos online működésből eredő hátránya a Google Maps Navigationnek, hogy csak olyan helyen használható a szolgáltatás, ahol mobiltelefonos térerő is van, valamint roamingkörnyezetben aránytalan többletköltsége lehet a szolgáltatásnak. A Google egyébként nem saját térképadatbázissal dolgozik, a térképeket a Tele Atlas szállítja.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.