Szerző: Bányai György

2009. október 28. 11:31

Hajlékony is, színes is a Bridgestone e-papírja

A Bridgestone korábban már bejelentette, hogy fejleszti saját e-papír kijelzőjét, mely amellett, hogy színes képet tár elénk, még hajlékony és érintésérzékeny is.

A Bridgestone bemutatta saját e-papírját, melynek forgalmazása 2010-ben kezdődhet meg, először Japánban. Az új kijelző 4096 szín megjelenítésére képes, felülete érintésérzékeny, ráadásul hajlékony is. A panel 0,8 másodperces képfrissítést kínál, emellett a szürkeárnyalatos e-papír kijelzők alacsony fogyasztásával is lépést tud tartani.

\"\"

A Bridgestone a 13 hüvelykes újdonságot alap számítástechnikai feladatok ellátására, valamint mobiltelefonok adatainak megjelenítésére is képesnek tartja, ráadásul készül a panel 10,7 hüvelykes változata is. A Bridgestone a kijelző alapjait a QR-LPD (Quick Response Liquid Powder Display) technológiára fektette, mely azt is lehetővé teszi, hogy a teljes fehérből a kijelző 0,2 milliszekundum alatt váltson a teljes feketébe, bár erre a most bemutatott termék nem képes.

A termék próbája 2010 tavaszán kezdődhet, akkor a Kansai Urban Banking Corp fogja majd kapcsolattartó hivatalnokok segédrendszereként próbaüzembe állítani. A Bridgestone ezen túl nem adott információt arról, hogy a kijelzőt mikor fogjuk az elektronikus könyvolvasók, vagy egyéb szórakoztatóelektronikai termékek kijelzőjeként viszontlátni, azonban nagy valószínűség szerint ez is megtörténhet még a 2010-es év vége előtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról