Szerző: Koi Tamás

2009. október 14. 13:18

Mobilnet-szolgáltató lett az Invitel

Októbertől már nem csak vezetéken keresztül nyújt internetszolgáltatást az Invitel, a cég új konstrukciójában kiegészítőnek ajánlja a mobilnetet a vezetékes mellé. A társaság szakemberei szerint a két elérési technológia szimbiózisáé a jövő.

A vezetékes internet mellé kínált mobilnet - mely a Net&Go márkanevet kapta - nyáron került be az Invitel portfóliójába, akkor azonban csak a cég meglévő ügyfelei, később pedig csak a diákok igényelhettek ilyen szolgáltatást, a távközlési vállalat ezért nem is csapott jelentős médiavisszhangot a konstrukciónak. A vezetékes internet mellé csomagolt mobilnet egyébként nem új a magyar távközlési piacon: az Enternet tavaly decemberen a hazai alternatív szolgáltatók közül elsőként jelentkezett ilyen konstrukcióval, a T-Home internetre előfizetők pedig szintén kedvezményt kapnak bizonyos T-Mobile mobilinternet-díjcsomagok árából.

Az Invitel - akárcsak az Enternet - a Pannonnal kötött szerződést a mobilinternet-szolgáltatás nyújtására, azaz a mobilhálózatot a Pannon biztosítja, míg a több szolgáltatást magába foglaló díjcsomagokat az Invitel alakítja ki és értékesíti előfizetői számára. A jelentős vezetékes ügyfélbázissal rendelkező társaság hangsúlyozza, a mobilinternet egyelőre nem váltja ki a vezetékes szolgáltatásokat, csak azok kiegészítője lehet.

Csak kiegészítő szerep

\"Az Invitel nem mond le a vezetékes technológiáról, sokkal inkább hisz a mobil és a vezetékes hozzáférés szimbiózisában. A Net&Go -szolgáltatáscsomaggal az a célunk, hogy az eddig csak DSL technológiát használó előfizetőinknek se kelljen nélkülözniük a mobilitás nyújtotta előnyöket\"  - mondta el Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing igazgatóhelyettese a konstrukció piaci bevezetésével kapcsolatban.

Az Invitel és az Enternet bár ugyanazon az infrastruktúrán keresztül nyújtják szolgáltatásukat, a konstrukciók közt számos eltérés mutatkozik. A legfőbb különbség, hogy míg az Enternet mobil szolgáltatását ADSL hozzáféréssel együtt üzleti és lakossági előfizetőinek egyaránt kínálja kedvezményes konstrukcióban, addig az Invitel kizárólag lakossági ügyfeleknek nyújtja a komplett csomagot.

A csomagképzés ennek megfelelően eltérő: az Invitel már az alacsonyabb szegmensben, a legkisebb sávszélességű ADSL csomagjai mellé is kínál mobil-elérést meglévő ADSL előfizetőinek (újaknak 1+1 megás ADSL-lel), 1 gigabájtos mobilinternet-forgalmi kerettel. A Net&Go Internet havidíja a vezetékes szolgáltatás sávszélességétől függően 4490 és 8490 közt mozog. Az Invitel meglévő ADSL-előfizetőinek az 1 GB-os mellett 3 és 5 GB-os forgalmi korláttal rendelkező mobilinternet-csomagokat is kialakított, ezek önálló havidíja 2900-tól 7300 forintig terjed.

A cég ADSL-szolgáltatásaira 12 hónap, a mobilinternet-szolgáltatásra 24 hónap hűségidő vonatkozik. A szolgáltatáshoz szükséges eszközöket az Inviteltől kapja az előfizető, azok tehát nem a Pannon kínálatában szereplő modemek. Az előfizetéshez nulla forintért igényelhető berendezések kivétel nélkül képesek HSUPA-kapcsolat felépítésére azokban a körzetekben, ahol a mobilinternet-hálózat erre alkalmas.

A Net&Go szolgáltatást az Invitel kizárólag a saját koncessziós területén élők számára biztosítja, a mobilinternet azonban értelemszerűen a Pannon teljes szolgáltatási területén igénybe vehető. A cég év végéig tízezer ügyfél számára tervezi értékesíteni a kiegészítő mobilinternet-szolgáltatást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról