Szerző: Bodnár Ádám

2009. október 5. 15:42

Online is követhető az új Windowsok hazai startja

Október 7-én, szerdán lesz a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 magyarországi szakmai premierje. Az eseményre a helyek már elfogytak, a későn ébredők a neten élőben nézhetik az előadásokat.

A Microsoft szerdán tartja a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 hazai szakmai premierjét, a Lurdy-házban zajló eseményre azonban pillanatok alatt elfogytak a szabad helyek. Szerencsére a hoppon maradtak is követhetik az előadásokat, a TechNet csapat ugyanis élőben közvetíti mindegyiket. A Silverlighton alapuló közvetítés érdekessége, hogy közben a nézők beszélgethetnek, chatelhetnek is egymással. A közvetítés alatt a csevegésbe a Microsoft szakértői is bekapcsolódnak és igyekeznek a felmerülő kérdéseket megválaszolni.

A szerdai rendezvényen a szakmai közönség az új operációs rendszerek lelkivilágával kapcsolatos előadásokat hallhat, láthat. A szervezők látványos demókat is ígérnek, amelyek bemutatják a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 legfontosabb újdonságait és részletesen ismertetik a szoftverek hálózatkezelésével kapcsolatos változtatásokat. A legérdekesebbnek ígérkező előadás az ebédszünet után kezdődik és azt taglalja, hogyan lehet vállalati környezetben a legegyszerűbben átállni Windows XP-ről Windows 7-re, milyen eszközöket biztosít ezekhez a Microsoft és mire kell felkészülnie a szakembereknek ahhoz, hogy a változás után a felhasználók a korábbi adataikkal, beállításaikkal tudjanak tovább dolgozni. A negyedik, egyben utolsó előadás a Windows 7 üzemeltetéséről, menedzseléséről szól.

Aki nem tud ellátogatni a Lurdy-házba és az online közvetítést sem tudja követni, az sem marad információ nélkül, az előadások a rendezvény után is elérhetők maradnak a TechNet weboldalon, emellett a prezentációkat is le lehet majd tölteni.

A szakma tehát már október elején megkapja a legfontosabb információkat a WIndows 7-ről, a végfelhasználók előtt az október 31-i Budapest Game Show-n debütál az operációs rendszer, amelynek a kiskereskedelmi forgalmazása is ezen a napon kezdődik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról