:

Szerző: Koi Tamás

2009. szeptember 1. 16:22

Október elején debütál a Windows Mobile 6.5

Alig egy hónapot kell már csak várni, és megjelenik az egyik legelterjedtebb okostelefon-platformnak számító Windows Mobile frissítése. A 6.5-ös verzió október 6-án debütál világszerte, gyártók és szolgáltatók egész sorának támogatásával.

Bár az elérhető telefontípusokról egyelőre nem tesz említést a Microsoft sajtóközleménye, annyit már most tudni, hogy a Windows Mobile 6.5 a tengerentúlon és Európában egyszerre jelenik majd meg több szolgáltató kínálatában is. Az ezúttal már elsősorban okostelefonokra szabott operációs rendszerrel Európában kezdetben az Acer, a HTC az LG a Samsung, a Sony Ericsson és a Toshiba szállít majd készülékeket, melyek az Orange, a T-Mobile (Deutsche Telekom) és a Vodafone választékát gazdagítják majd.

A Windows Mobile 6.5-ről a februári Mobile World Congress alkalmával lebbentette fel a fátylat a Microsoft. A ráncfelvarráson átesett, a mai igényeknek jobban megfelelő operációs rendszer kezelőfelületét teljesen átdolgozták, így az ígéretek szerint használatához nem lesz elengedhetetlenül szükséges a stylus: ezt elsősorban az ikonok újratervezésével és elhelyezésével, valamint az alapfunkciók egyszerűbb elérésével tette lehetővé a fejlesztőcsapat.

\"\" \"\"

A Windows Mobile 6.5-ben frissül a böngésző is, a Microsoft ígérete szerint a beépített Internet Explorer a PC-kről ismert Internet Explorer 6 motorjára épül és azzal nagyjából egyenértékű funkcionalitást nyújt, beleérve a Java- és Flash-támogatást is. A könnyebb navigálást egy oldalt megjelenő sáv segíti, amelyen a nagyítás mértékét állíthatja be a felhasználó.

Mivel a Windows Mobile 6.5 lényegében ugyanazokat a hardvereket kezeli, amelyeken a Windows Mobile 6.1 is fut, szinte biztos, hogy a jelenlegi készülékekre telepíthető lesz az új verzió, igaz, a frissítést vélhetően nem mindegyik gyártó támogatja majd. Az ismert gyártók közül a HTC már a Mobile World Congress során világossá tette, hogy újabb készülékei frissíthetők lesznek Windows Mobile 6.5-re.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.