:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. július 7. 13:43

Bemutatta első netbookját a Sony

A számtalan PC-gyártóhoz csatlakozva a Sony is bemutatta netbookját, a VAIO W legfontosabb jellegzetessége a szokásosnál nagyobb felbontású kijelző és a kategóriatársakénál nagyobb érintőpad.

A Sony tegnap bemutatta első netbookját, a VAIO W modellt, amelynek forgalmazása Japánban máris elkezdődött, augusztustól pedig Európában is elérhető lesz. A PC hardvere a szokásos, 1,66 GHz-es Intel Atom N280 processzor, 1 gigabájt memória és 160 gigabájtos merevlemez adja az alapokat, érdekes módon SSD-t még felárért sem lehet rendelni. A gépben Wi-FI és Bluetooth adóvevő és SD/Memory Stick kártyahely is helyet kapott, a kijelző felett egy 0,3 megapixeles webkamera néz a felhasználóra, aki két USB-portra csatlakoztathatja a külső perifériákat.

Amiben a VAIO W eltér a kategória átlagától, az a kijelző. A 10,1 hüvelyk átlójú megjelenítő LED-háttérvilágítást kapott és a szokásos 1024x600 helyett 1366x768 pixel felbontású. A vállalat emellett kiemelte még az átlagosnál nagyobb tapipadot, amely több netbook esetében használhatatlanul kicsi. A VAIO W alapáron háromcellás akkumulátorral érkezik, amely majdnem 3 órára elegendő energiát szolgáltat, de felárért hatcellás akku is kérhető. Érthetetlen ugyanakkor, hogy a szemrevaló, ugyanakkor a csúcstechnikát is szem előtt tartó VAIO noteszek tervezője miért hagyta ki a gépből a 3G/HSDPA modemet, amely feláras extraként se választható.

\"\"

A Sony VAIO W barna, fehér és pink színben lesz kapható, ára Windows XP Home operációs rendszerrel 449 euró lesz. Úgy tudjuk, Magyarországon nem, de Ausztriában kapható lesz, így nyugati szomszédunknál hozzájuthatnak azok, akik semmiképp se szeretnének a tömegbe olvadó netbookot. A hölgyek a gépek színéhez passzoló hordtáskának és egérnek örülhetnek, ezeket azonban külön kell megvásárolni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.