Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 20. 13:27

Hardveres titkosítást alkalmaznak a Samsung új SSD-i

Olyan flashmemóriás meghajtókat dobott piacra a Samsung, amelyek transzparens hardveres titkosítással védik a rajtuk tárolt adatokat, így nagyvállalatok, kormányhivatalok vagy egyéb szervezetek noteszgépeiben is használhatók.

HIRDETÉS

Amerevlemezpiacon ma már szinte általánosnak számítanak azok a meghajtók, amelyek beépített hardveres titkosítást tartalmaznak a maximális biztonság érdekében -- a Seagate 2006 óta forgalmaz ilyen merevlemezeket. Az SSD-k terén most a Samsungnak jutott eszébe ezt bevezetni. \"Az üzleti felhasználók mostantól egyszerre kapnak hatalmas teljesítményt és maximális biztonságot egyetlen meghajtóban\" -- mondta Jim Elliott, a Samsung Semiconductor memóriatermékekért felelős alelnöke. A Samsung hardveres titkosítást tartalmazó SSD-i 1,8\" és 2,5\" kivitelben egyaránt elérhetők, kapacitásuk 64, 128 vagy 256 gigabájt lehet. A FDE (Full Drive Encryption) technológia teljes egészében hardveres. A Samsung szerint nem jár teljesítményveszteséggel, ráadásul a lehető legbiztonságosabb, mivel a titkosításhoz használt kulcs a meghajtóban marad, nem kerül át az operációs rendszerbe vagy az alkalmazásokba.

A Samsung hardveres titkosítást alkalmazó SSD-i elsőként a Dell üzleti noteszgépeiben érhetők el, a Latitude E4200, E4300, E6500 és E6400 modellek máris rendelhetők ilyen meghajtókkal.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 21. 00:02

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.