Szerző: Bányai György

2009. március 19. 12:32

Elpusztíthatatlan a Samsung ütésálló telefonja

A Samsung strapabíró mobilt mutatott be, amely még a MIL-STD810F katonai szabvány elvárásait is teljesíti. A mobil ezen az extrán kívül maximum az FM-rádiót tudja felmutatni, de ettől még belső értékei nem emelnek a pulzusszámon.

[HWSW] A Samsung strapabíró mobilt mutatott be, amely még a MIL-STD810F katonai szabvány elvárásait is teljesíti. A mobil ezen az extrán kívül maximum az FM-rádiót tudja felmutatni, de ettől még belső értékei nem emelnek a pulzusszámon.

Ha kell, hálózati lefedettséggel ellátott szavannákon, trópusi mocsarakban, vagy a sarkvidéken is helytállhat a Samsung új mobiltelefonja, az Xplorer B2100, mely leginkább egy vaskosabb Nokia Xpress Music készülékre emlékeztet a két oldalán végigfutó piros betétekkel. A négysávos mobil az adatátvitel terén nem kínál túl sokat, igaz a GPRS, vagy az EDGE-adatkapcsolat illik a hálózati konnektoroktól távoli, zord helyszínekhez.

Az Xplore B2100 megfelel a MIL-STD810F katonai szabványnak, ami azt jelenti, hogy -20 és 60 Celsius fok közötti tartományban képes működni, ellenáll akár a 95 százalékos páratartalomnak is, óvatlan kezek 1,5 méterről is betonra ejthetik, vízbe eshet, por- és ütésálló, ráadásul a közvetlen napsugárzástól sem kell óvni, árnyék híján sem fárasztja tulajdonosát, aki így teljes egészében saját túlélésére koncentrálhat.

A szerény, 7 megabájtnyi belső memóriával rendelkező telefon technikai jellemzői spártaiak, közöttük microSD-kártyahelyet, 1,77 hüvelykes, 120x160 pixeles kijelzőt, valamint 1,3 megapixeles, videók rögzítésére is alkalmas kamerát találunk, melyeket Bluetooth 2.1 adapter egészít ki. A készülék közel egy hónapig is kitarthat, ha használója szorult helyzetéből nem tud szabadulni, a gyártó szerint akár 25 nap is lehet a készenléti idő, a beszélgetés pedig legfeljebb 9 óra.

A 11,3x4,9x1,8 centiméteres, 103 grammos Samsung Xplorer B2100 áprilisban jön Európába, először a német szolgáltatók kínálatát színesítheti. Árával kapcsolatban nem közölt a Samsung konkrétumokat.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.