Szerző: HIRDETÉS

2009. március 16. 01:15

Biztonságos levelezés a T-Systems BlackBerry Enterprise szolgáltatásával

Nem, ma nem vagyok az irodában, de küldd el a szerződést a privát e-mail címemre! Majd útközben elolvasom valahol. Az üzleti adatok védelmének fontosságával mindenki tisztában van. Ám sokszor -- idő és megfelelő eszköz hiányában -- még a legalapvetőbb biztonsági szempontokat sem vesszük figyelembe, ha sürgős vagy váratlan esetben az irodán kívül kell céges dokumentumokhoz vagy a vállalati levelekhez hozzáférnünk.

"Nem, ma nem vagyok az irodában, de küldd el a szerződést a privát e-mail címemre! Majd útközben elolvasom valahol." Az üzleti adatok védelmének fontosságával mindenki tisztában van. Ám sokszor -- idő és megfelelő eszköz hiányában -- még a legalapvetőbb biztonsági szempontokat sem vesszük figyelembe, ha sürgős vagy váratlan esetben az irodán kívül kell céges dokumentumokhoz vagy a vállalati levelekhez hozzáférnünk.

A mai, vezeték nélküli környezet olyan adattitkosítást igényel, hogy az adat- és személyazonosításra alkalmas információk a lehető legnagyobb védelemben legyenek. A BlackBerry szerverkonfiguráció biztonsági modelljét úgy alakították ki, hogy megfeleljen a távoli e-mail hozzáférésre vonatkozó legszigorúbb vállalati biztonsági előírásoknak is. A BlackBerry szervermegoldás a Triple DES szabvánnyal történő titkosítással a teljes átviteli csatornán biztosítja az e-mail üzenetek védelmét.

A DES (Data Encryption Standard) titkosítást az IBM fejlesztette ki 1974-ben, és 1977-ben lett nemzetközi szabvány. A Triple DES az IBM eredeti szabványának kisebb módosításaival jött létre. Ez a megoldás ugyan háromszor lassabb a szokásos DES titkosításnál, azonban milliárdszor(!) biztonságosabb elődjénél, amennyiben megfelelően használják.

Ennek köszönhetően az e-mailek mindvégig titkosított úton haladnak a felhasználók BlackBerry készüléke és vállalati e-mail fiókja között, így biztosított az adatok integritása és biztonsága. A BlackBerry Enterprise szolgáltatás biztonsági szintje kielégítette több mint 11 000 különböző vállalat követelményeit; a NATO, valamint Észak-Amerika és Európa legnagyobb pénzügyi és jogi intézményeinek informatikai részlege vizsgálta át és hagyta jóvá. Sőt, ezt az adatvédelmi rendszert végül a Fehér Ház biztonsági szakértői is elfogadták, így a saját bevallása szerint is BlackBerry-függő amerikai elnök, Barack Obama is megtarthatta készülékét. További információért kattintson ide.

[A T-Systems megbízásából készített anyag]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról