:

Szerző: Koi Tamás

2009. február 16. 11:47

Egyedülálló e-mail szinkronizálás ThinkPad noteszek és BlackBerry okostelefonok közt

Saját fejlesztésű, semelyik más gyártónál nem létező PC-mobil szinkronizációs rendszer fejlesztésében talált egymásra a Lenovo és a Research in Motion (RIM). A kínai PC-gyártó és a kanadai mobilgyártó egyaránt az üzleti élet szereplőinek kínált termékeiről és megoldásairól ismert (ThinkPad noteszgépek és BlackBerry okostelefonok), a két cég közös fejlesztéseként létrejött Lenovo Constant Connect is ebbe a portfólióba illik.

[HWSW] Saját fejlesztésű, semelyik más gyártónál nem létező PC-mobil szinkronizációs rendszer fejlesztésében talált egymásra a Lenovo és a Research in Motion (RIM). A kínai PC-gyártó és a kanadai mobilgyártó egyaránt az üzleti élet szereplőinek kínált termékeiről és megoldásairól ismert (ThinkPad noteszgépek és BlackBerry okostelefonok), a két cég közös fejlesztéseként létrejött Lenovo Constant Connect is ebbe a portfólióba illik.

A Lenovo és a RIM két éve zajló közös fejlesztéseként mutatja be a Lenovo Constant Connect szolgáltatást a ma kezdődő Mobile World Congressen. A gyakran úton lévő üzleti felhasználóknak szánt rendszer lehetővé teszi, hogy a BlackBerry mobiltelefon és a ThinkPad közt -- feltéve, hogy azok modern, az elmúlt egy-másfél évben megjelent típusok -- folyamatosan szinkronizálódjanak az e-mailek. A Lenovo Constant Connect egyedülálló szolgáltatása, hogy a szinkronizálást akkor is képes elvégezni, ha a noteszgép energiatakarékos (készenléti, hibernált) vagy kikapcsolt állapotba kerül.

A Lenovo Constant Connect a fejlesztők beszámolója szerint egy ExpressCard bővítőkártyából és a hozzá tartozó, a szinkronizálást elvégző szoftverplatformból áll. A modernebb (az elmúlt másfél évben gyártott) ThinkPad noteszekbe helyezhető bővítőkártya egy Bluetooth kommunikációs modullal csatlakozik a telefonhoz, mely azonnal áttölti a beérkező üzeneteket a kártya saját, 500 megabájt kapacitású ideiglenes tárjába. A működés további feltétele, hogy a BlackBerry készüléken legalább 4.2-es vagy újabb verziójú BlackBerry OS fusson.

A háttértárból a rendszer vagy azonnal áthelyezi az üzeneteket a számítógép levelezőszolgáltatásába (a Lenovo Constant Connect jelenleg Microsoft Exchange /Outlook és Gmail kompatibilitást ígér, az év második felében kiadott frissítéssel pedig már a Lotus Notes felhasználók számára is elérhetővé válik a szolgáltatás), vagy a számítógép következő bekapcsolásakor szinkronizál. Az addig letöltött üzenetek -- beleértve a csatolmányokat is -- ilyenkor legkésőbb nyolc másodpercen belül megjelennek a levelezőprogramban.

A RIM és a Lenovo együttműködésének első gyümölcse várhatóan a második negyedévben jelenik meg az Egyesült Államokban, más régiókban az év második felében kerülhet forgalomba. A Lenovo Constant Connect ára 150 dollár lesz a tengerentúlon. A két cég a rendszer bejelentése kapcsán leszögezte, hogy együttműködésük révén a későbbiekben több hasonló, az üzleti szegmens számára kialakított megoldás megjelenése várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.