Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Napelemes mobilt jelentett be a Samsung

Bányai György, 2009. február 13. 11:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung ma bejelentette az első, napelemmel meghajtott, érintőképernyővel felszerelt mobiltelefonját, mely újrahasznosított ásványvizes palackokból készült.

hirdetés

[HWSW] A Samsung ma bejelentette az első, napelemmel meghajtott, érintőképernyővel felszerelt mobiltelefonját, mely újrahasznosított ásványvizes palackokból készült.

A Samsung Blue Earth telefonja az elsők között készül újrahasznosított ásványvizes műanyagpalackokból. Az érintőképernyős mobil mellé olyan töltőegységet csomagolnak, melynek gyártása során mellőzik a BFR (Brominated flame retardant) megoldást, amely a késztermék tűzállóságát hivatott javítani. Az akkumulátort napelemcellák is tölthetik, melyek a hátoldalon osztoznak a kamera optikájával.

Samsung Blue Earth

A Blue Earth mobil először a barcelonai Mobile World Congressen lesz látható, ahol a gyártó az újdonságot is kiállítja. A mobil kezelőfelülete is a környezettudatosságra lett hangolva, a kijelző fényereje és a Bluetooth adóvevő is kapcsolható az alacsony fogyasztású üzemmódba. A Blue Earth lépésszámlálóval is rendelkezik, mely azt is kiszámítja, hogy ha autóval tettük volna meg a távot, mennyi lett volna a környezetet terhelő széndioxid kibocsátás, és a gyaloglást választva mennyi fát mentettünk meg.

A Samsung 2009 második negyedévétől szállítja a Blue Earth telefont, melyet újrahasznosított csomagolásban tálal. Árát a bejelentés során nem közölte a gyártó.