Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

LG-KC910: Válasz az iPhone-ra

Dojcsák Dániel, 2008. szeptember 04. 16:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Hivatalosan is megerősítette az LG legújabb okostelefonjának érkezését, melyet a Magyarországon csak pár hónapja bemutatott Viewty utódja lesz majd. Az LG KC910, a divatos multimédia csúcstelefon, az iPhone által képviselt kategóriában harcol majd a vásárlók kegyeiért.

hirdetés
[HWSW] Hivatalosan is megerősítette az LG legújabb okostelefonjának érkezését, melyet a Magyarországon csak pár hónapja bemutatott Viewty utódja lesz majd. Az LG KC910, a divatos multimédia csúcstelefon, az iPhone által képviselt kategóriában harcol majd a vásárlók kegyeiért.

A készülék a GSM hálózatokhoz a négy szabványos frekvencián képes csatlakozni, emellett 7,2Mbps elméleti sebességű HSDPA csatolóval rendelkezik, illetve nem marad ki belőle a GPS-vevő és WiFi sem. Multimédia telefonhoz mérten egy nagy méretű (3 hüvelykes), 400x240 pixel felbontású érintőképernyő foglalja el elejének nagy részét, de az alsó részén azért jutott hely három hardvergomb számára is.


A képrögzítéshez egy 8 megapixeles Schneider-Kreuznach lencsés kamera kerül bele, kiegészítve egy Xenon vakuval, illetve a beépített fényképező automatikusan hozzárendeli a képekhez a GPS koordinátákat is. A videórögzítésben a felbontás helyett a másodpercenkénti képkockák számával lehet széles skálán variálni, hiszen 5 fps-től 120 fps-ig állítható a felvételek sebessége.

A telefonnak a médiarögzítés mellett a lejátszás terén sem kell szégyenkeznie. A szabványos formátumok mellett ismeri a DivX és Xvid formátumokat is, található rajta TV kimenet és Bluetooth 2.0 is. Arról nincs egyelőre információ, hogy mennyi beépített memória található majd benne, de tippek szerint 8 és/vagy 16 gigabájtos változatban lesz elérhető. Bármennyi tárhellyel is rendelkezzen, azt ki lehet majd egészíteni microSD kártyákkal is.

A tervek szerint októbertől kapható készülék specifikációja ígéretes, az egyetlen gyenge pontja a kezelőfelület lehet, mint a legtöbb okostelefonnak, de pár hónap múlva kiderül, hogy a Samsung Innov8, a Sony Ericsson C905, LG KC910 trióból melyik készüléknek sikerül felvennie az iPhone 3G-vel a versenyt. A KC910 neve egyelőre nem túl sokatmondó és vonzó, de a híresztelések szerint a megjelenés idejére már kap egy divatosabb, könnyebben azonosítható nevet, mint elődjei is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!