Szerző: Ady Krisztián

2006. január 24. 12:24

Letölthető az Opera javás, szinte bármilyen telefonon futó Mini böngészője

Az Opera Software elérhetővé tette javás Opera Mini mobilböngészője végleges változatát, mely már bárhonnan ingyenesen letölthető WAP-on keresztül, illetve emelt díjas -- 600 Ft értékű -- SMS-ben is elérhető, akár hazánk mindhárom mobilszolgáltatójának hálózatán keresztül is. Az Opera Mini Java nyelven íródott, így lényegesen több készüléken futtatható, mint a korábbi, okostelefonokra készült speciális változatok.

[HWSW] Az Opera Software elérhetővé tette javás Opera Mini mobilböngészője végleges változatát, mely már bárhonnan ingyenesen letölthető WAP-on keresztül, illetve emelt díjas -- 600 Ft értékű -- SMS-ben is elérhető, akár hazánk mindhárom mobilszolgáltatójának hálózatán keresztül is. Az Opera Mini Java nyelven íródott, így lényegesen több készüléken futtatható, mint a korábbi, okostelefonokra készült speciális változatok.

Az Opera Mini végleges változatát mini.opera.com WAP-címen lehet elérni, ahol az azonosított mobiltípusokhoz azonnal a megfelelő verziót kínálja fel azoldal. Akkor sem kell azonban megijedni, ha a készülék nem szerepel az Opera listájában, hiszen egy nagyobb és egy kisebb memóriamennyiségre optimalizált változat is letölthető a többi készülékre. Az Opera Software utóbbit ajánlja telepítésre, az újabb készülékek azonban a nagyobb memóriára optimalizált változatot is sikerrel futtathatják.

Az Opera szerint a Mini tökéletes megoldást nyújt az alacsony erőforrásokkal, azaz kevés memóriával, gyenge processzorral szerelt mobilok tulajdonosainak. A Mini -- papíron -- hasonló sebességet és kezelhetőséget biztosít, mint az okostelefonok számára fejlesztett Opera böngésző, ugyanúgy tartalmazza a cég speciális Small Screen Rendering technológiáját is. A mini böngésző a nagyobb oldalakat is képes kisebb szekciókra bontani, segítve ezzel a gyorsabb böngészést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról