Szerző: roberto

2004. augusztus 23. 18:30

KDE közösségi találkozó zajlik a héten Németországban

A Stuttgarthoz közeli, barokk emlékeiről híres

A Stuttgarthoz közeli, barokk emlékeiről híres Ludwigsburg városában szombaton kezdődött el a 2004-es KDE Közösségi Világtalálkozó, az aKademy. A kilenc napos rendezvénysorozat során a résztvevők beszélgetéseken és a legjobb KDE-fejlesztők által tartott előadásokon vehetnek részt, gyakorlott előadókkal gyorstalpalókon és tréningeken mélyíthetik el tudásukat. Hétközben a hibavadászat és a kódolási maraton köti majd le a helyszínen a sávszélességet és programozási kapacitást, sőt a KDE-rajongó önkéntes grafikai tervezők is beszállhatnak a népszerű munkakörnyezet további csiszolásába.

A többéves fejlesztői munkával létrehozott, rendkívül kiforrott, integrált unixos munkakörnyezetet előtt a szervezők szerint azonban újabb kihívás áll: a nem KDE-s alkalmazások integrációjának kérdése, ez a 2004-es fejlesztői és közösségi találkozó egyik kiemelt témája. Az esemény fő szponzora a HP, jelentős támogató még a SuSE, a Qt könyvtárat fejlesztő norvég Trolltech, valamint az IBM.

A három legfontosabb eseményből az első, a fejlesztői konferencia már lezajlott az elmúlt hét végén, és ma megkezdődött a hazai OpenOffice-fordító hétvégékhez hasonló KDE-kódolási maraton is, amely a tervek szerint öt nap és öt éjszaka fog tartani, a szervezők kétszáz fejlesztő, dokumentációszerkesztő, fordító és grafikus számára biztosítanak állandó, nagy sávszélességű internet-hozzáférést. Augusztus 28-29-én pedig a KDE-felhasználók és -adminisztrátorok konferenciájával zárul majd a rendezvénysorozat.

Az aKademy helyszínéről a KDE Projekt közleménye szerint élő videóközvetítést kellene látnunk a streamingserver.akademy.kde.org címen, azonban a sajtóközlemények a műfaj szabályainak megfelelően ugyancsak rózsaszínűek, elő kép momentán nincs, azonban még így is eléghetőek a hétvégi fejlesztői konferencia előadásairól készült felvételek, ha már végképp elegünk van az athéni közvetítésekből.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról