Szerző: Koi Tamás

2023. március 21. 10:39

Zenei tehetségkutatóval kapott össze az S10 márkanéven a Samsung

A Samsung győzelmével zárult az a védjegybirtoklási per, melyet az S10 Entertainment and Media nevű zenei tehetségkutató-tehetséggondozó indított a dél-koreai multival szemben, amiért az szerinte összezavarta a kuncsaftjait és jelentős mértékben erodálta a cég (márka)értékét.

A jog malmai néha meglehetősen lassan őrölnek, legalábbis beszédes, hogy most született bírósági ítélet egy négy évvel ezelőtt piacra került Samsung csúcsmodell, a Galaxy S10 márkahasználatával kapcsolatban. A koreaiakat a hasonló nevű zenei tehetségkutató és tehetséggongozó cég, az S10 Entertainment and Media LLC perelte be, amiért szerintük az összetéveszthető márkanevek súlyos károkat okoztak a társaságnak.

galaxy_s10
fotó: phonearena

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az S10 beadványa szerint az ügyfeleket a nevek egyezősége mellett az is összezavarta, hogy a Samsung feltűnően hasonló logotipográfiát használt a márkanév feltüntetésekor.

Ennek végül az lett az eredménye, hogy az S10 különböző közösségimédia-felületeit ellepték a Samsung vadonatúj csúcsmobilja iránt érdeklődők, ami aztán a beadvány szerint végül szinte teljesen elértéktelenítette az ügynökség közösségimédia-felületeit, elsősorban annak Instagram-fiókját.

A bíróság ugyanakkor mindezen feltételezéseket nem látta bizonyítottnak, így a perben hétfőn az alperes javára döntött, mely a testület megítélése szerint azóta már hosszú évek távlatában használta a "Galaxy S" termékmegjelölést.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról