:

Szerző: Koi Tamás

2023. március 21. 10:39

Zenei tehetségkutatóval kapott össze az S10 márkanéven a Samsung

A Samsung győzelmével zárult az a védjegybirtoklási per, melyet az S10 Entertainment and Media nevű zenei tehetségkutató-tehetséggondozó indított a dél-koreai multival szemben, amiért az szerinte összezavarta a kuncsaftjait és jelentős mértékben erodálta a cég (márka)értékét.

A jog malmai néha meglehetősen lassan őrölnek, legalábbis beszédes, hogy most született bírósági ítélet egy négy évvel ezelőtt piacra került Samsung csúcsmodell, a Galaxy S10 márkahasználatával kapcsolatban. A koreaiakat a hasonló nevű zenei tehetségkutató és tehetséggongozó cég, az S10 Entertainment and Media LLC perelte be, amiért szerintük az összetéveszthető márkanevek súlyos károkat okoztak a társaságnak.

galaxy_s10
fotó: phonearena

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az S10 beadványa szerint az ügyfeleket a nevek egyezősége mellett az is összezavarta, hogy a Samsung feltűnően hasonló logotipográfiát használt a márkanév feltüntetésekor.

Ennek végül az lett az eredménye, hogy az S10 különböző közösségimédia-felületeit ellepték a Samsung vadonatúj csúcsmobilja iránt érdeklődők, ami aztán a beadvány szerint végül szinte teljesen elértéktelenítette az ügynökség közösségimédia-felületeit, elsősorban annak Instagram-fiókját.

A bíróság ugyanakkor mindezen feltételezéseket nem látta bizonyítottnak, így a perben hétfőn az alperes javára döntött, mely a testület megítélése szerint azóta már hosszú évek távlatában használta a "Galaxy S" termékmegjelölést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 08:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.