Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 1. 13:47

A hírfogyasztás TikTok-ján dolgoznak az Instagram alapítói

Ambiciózus tervvel álltak elő a Facebook által felvásárolt képmegosztó ötletgazdái, akik egy híraggregátorral orvosolnák a nagy közösségi oldalak problémáit.

Az Instagram alapítói, Kevin Systrom és Mike Krieger jó pár évig nem hallattak magukról, most azonban új projekttel térnek vissza, az Artifact nevű szolgáltatással, amit Systrom elmondása szerint ezen három kulcsszó köré építettek: hírek, tények és mesterséges intelligencia. A híraggregátor lényegében a TikTok-hoz hasonlóan algoritmusok segítségével szolgálná ki a felhasználók igényeit, folyamatosan elemezve, hogy milyen tartalmakat fogyasztanak, és mik a fő érdeklődési köreik.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Első használatkor az Artifact egy központi hírfolyamot mutat, aminek kínálatát olyan hiteles forrásokból húzza be, mint a The New York Times, vagy a Business Insider, de Systrom leszögezte, hogy a politikai semlegesség érdekében az aggregátor jobb- és baloldali hírforrásokból egyaránt válogat. Amint a felhasználó használatba veszi az appot, elindul a csatorna "kalibrálása", az algoritmus elkezdi figyelni, hogy egy bizonyos típusú és témájú tartalommal mennyi időt tölt a netező, ennek megfelelően ajánl olvasásra további tartalmakat.

A jövőben a szolgáltatás olyan közösségi funkciókkal bővülne, mint a privát üzenetküldés vagy a kommentelés lehetősége. A két szakember egyelőre saját forrásaiból finanszírozza a fejlesztést, amit optimistán a "közösségi média következő generációjának" hívnak.

artifact

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.