Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 13. 14:29

Kétrotoros drónnal rajzolná át a piacot a Zero Zero Robotics

A V-Coptr Falcon négy helyett kettő, dönthető propellerrel, és ütős akkus üzemidővel támad.

Szokatlan drónt fújt a CES-re a szél, a Zero Zero Robotics vállalat V-Coptr Falcon névre keresztelt eszközén ugyanis a termékkategóriában széles körben megszokott négy rotor helyett mindössze kettő darab propellert találunk. A manőverezéshez a rotorokat a drón azok vízszintes tengelye mentén képes elforgatni, így a gyártó szerint a hagyományos kialakítású riválisokkal egyenértékű stabilitást ér el - ráadásul miután csak két propellert kell meghajtani, a cég ígérete szerint a V-Coptr Falcon üzemideje is figyelemre méltó, a hasonló méretű négyrotorosokra jellemző fél óra helyett akár 50 perc.

2rotordrn

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A cég persze nem csak a szokatlan kialakítással gyűjtené maga köré a vásárlókat, az eszközre egy háromtengelyes stabilizátoron ülő, 12 megapixeles kamera is került, amely 30 FPS sebességű 4K videó rögzítésére képes. Emellett a készülék törzsére is jutott egy előre néző sztereó kamerapáros, amely egyebek mellett a célpontkövetést, illetve az akadályelkerülést szolgálja. A drón nettó ezer dolláros árcédulával kerül piacra, várhatóan még idén februárban.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.