:

Szerző: Asztalos Olivér

2016. szeptember 8. 11:30

Csorbát köszörülne a V20-szal az LG

Kiköszörülné a G5 által okozott csorbát az LG új zászlóshajója, a V20. A prémium szegmensbe pozicionált modell hasonló specifikációkat, de minőségibb felépítést kapott, mint a G5.

Megérkezett az LG idei második csúcstelefonja, a V20. A készülékkel a tavasszal megjelent G5 fiaskóját feledtetné a dél-koreai cég, az új modell javítja a korábban elkövetett hibákat. Az ütés-, por-, és vízálló LG V20 az első olyan androidos okostelefon, amit már gyárilag a Google operációs rendszerének legújabb, 7.0-s Nougat kiadásával szállítanak.

A V20 a tavaly ősszel bemutatott előd útját követi, így a készülékház valamelyest emlékeztet a korábban bejelentett csúcsmodell dizájnjára, ugyanakkor a G5-nél kissé szerencsétlenül kivitelezett moduláris felépítéssel teljesen leszámolt az LG. Ezzel együtt a V20 mintha vesztett volna a V10-nél tapasztalt eleganciából, a formaterv kissé puritánra sikerült.

A G5-höz viszonyítva változott az anyaghasználat, az alumíniummal bevont műanyagot tiszta alumínium váltotta. A hátlap, és ezzel együtt a 3200 milliamperórás akkumulátor is eltávolítható, illetve cserélhető. Az Ars Technica beszámolója szerint a készülék eléggé "egyben van", a G5-nél tapasztalt minőségi problémáknak, illesztési hézagoknak már nyoma sincs.

A ház belsejében az idei sztenderd csúcshardver található, a Snapdragon 820 alkalmazásprocesszor mellé 4 gigabájt RAM és 64 gigabájtos UFS tároló került, utóbbi MicroSD-vel bővíthető. Az 5,7 hüvelykes IPS kijelző WQHD, azaz 2560x1440-es felbontású. Utóbbi mellé - vagyis inkább fölé - került a V10-nél már látott másodlagos (OLED) kijelző, melynek funkciója nem változott.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A picike, 1040x160-as felbontású képernyő a nagy testvért lezárva is aktív marad, és olyan információkat jelenít meg, mint például a dátum, idő, időjárás vagy az akkumulátor töltöttségi szintje. Aktív állapotban a kijelzősávon különböző alkalmazásikonok jelennek meg. Bár a funkció érdekes, továbbra is megkérdőjelezhető a gyakorlati haszna, valószínűleg megkülönböztető szerepe miatt lehet jelen a V20-on.

A hátlapon, az ujjlenyomat-olvasó felett egy kétkamerás, optikai képstabilizálással megspékelt rendszer húzódik, a 75 fokos elsődleges, f/1,8-as lencső mögött 16, a 135 fokos másik, f/2,4-es fényértékű mögött pedig 8 megapixeles érzékelő lapul. Az előlapra már csak egy kamera került, ugyanakkor az 5 megapixeles egység érdekessége, hogy a látószöge változtatható, 120 és 83 fok is lehet az érték.

Bár a készülék ígéretesnek hangzik, az LG (egyelőre) nem tervezi, hogy idehaza is piacra dobja a várhatóan borsos, 700 dollár körüli árcédulával érkező okostelefont. Mindez azt jelentené, hogy nálunk jövő tavaszig a kevésbé meggyőző (viszont barátságosabb árú) LG G5 maradhat a vállalat zászlóshajója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.