:

Szerző: Asztalos Olivér

2016. január 26. 12:30

Összevonta a PlayStation-divíziókat a Sony

A hatékonyabb végrehajtás érdekében új cégbe egyesíti PlayStationnel foglalkozó divízióit a Sony. Az így létrejött Sony Interactive Entertainment majd versenyképesebb termékeket és szolgáltatásokat kínálhat.

Külön leányvállalatba szervezte a PlayStationnel kapcsolatos különféle tevékenységeit a Sony. Az így létrejött Sony Interactive Entertainment égisze alatt az 1993-ban alapított, mind ez idáig a hardveres és szoftveres fejlesztéseket végző Sony Computer Entertainment, illetve a PlayStation Network mellett a Now, Music, és Plus szolgáltatást is biztosító Sony Network Entertainment International egyesül április 1-jével. Az új, kombinált vállalat központja Amerikában, a kaliforniai San Mateo városában lesz, melynek munkáját a korábbi tokiói és londoni egység megmaradt része segíti majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az újonnan alapuló vállalat elnöke és vezérigazgatója Andrew House lesz, aki az átszervezéssel megszűnő Sony Computer Entertainmentnél töltött be hasonló pozíciót 2011 óta. A japán vállalatnál 1990 óta dolgozó House még 1995-ben került a Sony konzolos részlegéhez, így már az első PlayStation útját is egyengethette, ekkoriban marketing és kommunikációs támogatást nyújtott a szakember. House mellett több korábbi vezető is új pozíciót kapott.

A régi-új elnök szerint az összevonásokból létrejött, a hardvert, a szoftvert, a tartalmi részeket, illetve az online, hálózati operációt egyesítő új cég fókuszáltabb, így pedig még erősebb lehet. A jövőbeni termékekhez szükséges összes hardveres és szoftveres kutatást és fejlesztést a San Mateo-i központban fogják végezni. A cég reményei szerint ezzel hatékonyabban fejleszthetőek lesznek a következő generációs konzolok, illetve azok kiegészítői, így biztosítottá válik a nemrég két évtizedes fennállását ünneplő PlayStation következő 20 éve.

A legutóbb negyedéves pénzügyi jelentés szerint a Sony egyenesbe jött, az előremenekülő taktika elérte a kívánt célt, a pénzügyi mutatók stabilizálódtak, ugyanakkor az átszervezések még nem értek véget. A japán cég decemberben a Toshiba képérzékelős üzletágának felvásárlásával tovább bővítette sikeres képérzékelő-gyártó üzletágát, mely folyamatnak minden bizonnyal egy újabb lépcsője a Sony Interactive Entertainment megalapítása. A szóban forgó pénzügyi beszámoló szerint a PlayStation által generált forgalom 3 milliárd dollárra (16,5 százalékkal), az üzemi eredmény pedig 200 millióra (9,8 százalékkal) nőtt, miközben a PlayStation 4 eladásai továbbra is felülmúlják a legnagyobb ellenlábas Xbox One-ét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.