:

Szerző: Hlács Ferenc

2015. február 17. 09:53

"Luxuskivitelű" okosóra az LG-től

Prémium kivitelű okosórával rukkolt elő az LG. A G Watch Urbane a vállalat tavaly megjelent G Watch R készülékének elegánsabb változata, amely változatlan hardverrel, ezüst és arany színekben kerül a boltokba.

Tovább bővíti okosóra-portfólióját az LG, ezúttal egy prémium kategóriába sorolt, LG G Watch Urbane névre keresztelt készülékkel. A teljes egészében fém házban érkező okosóra gyakorlatilag a vállalat jól ismert G Watch R órájának kicsinosított verziója, változatlan hardverrel.

A viselhető eszközben ugyanazt az 1,2 gigahertzen ketyegő Qualcomm Snapdragon 400 processzort találjuk, mint a hagyományos G Watch R-ban, továbbá az 512 megabájtnyi LPDDR2 RAM és a 4 gigabájtos eMMC belső tárhely is változatlan maradt. A készülékben egy 410 mAh kapacitású akkumulátor dolgozik, ami bár nem mondható nagynak, az eredeti modellben egészen jól teljesített. Akárcsak a kerek, műanyag, 1,3 hüvelykes OLED kijelző, amelynek felbontása 320x320 pixel, 245 PPI-s pixelsűrűséggel.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Érzékelők terén is a megszokott felhozatal vár az "elegáns" okosóra felhasználóira, a giroszkóp és gyorsulásmérő mellett légnyomás- és pulzusérzékelő is került a készülékbe. Akárcsak az előd, a G Watch Urbane is víz- és porálló, IP67 besorolással. Az Android Weart futtató okosóra ezüst és arany színekben vásárolható meg, noha a pontos árra a márciusi leleplezésig várni kell - a vállalat mindenesetre valószínűleg nagyobb összeget kér majd érte, mint az ősszel debütált G Watch R-ért. A gyártó a barcelonai Mobile World Congressen (MWC) mutatja be először a fémházas készüket.

Úgy látszik az LG minden jelentősebb kiállításra készül egy luxuskivitelű, vagy legalábbis annak bélyegzett okosórával, elég a januári CES-re gondolni, ahol az Audival együttműködésben leplezett le egy viselhető eszközt. Igaz, az ugyancsak fémházzal ellátott órának csak egy prototípusát mutatták be, sőt a két gyártó még hivatalos nevet sem közölt a kütyühöz, az így is figyelemreméltó képességeket vonultatott fel. Egyik érdekessége, hogy a gyártó okosóráin megszokott Android Wear helyett WebOS-t használ, amelyet a vállalat több okostévéjén is megtalálhatunk - nem kizárt, hogy az LG az MWC-n is megvillantja majd kísérletezgetéseit a területen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.