:

Szerző: Voith Hunor

2015. január 6. 10:21

Magához térhet a HTC

Véget érhet a tajvani gyártó évek óta tartó mélyrepülése. A szigorú költségcsökkentési intézkedések mellett végre az eladások is emelkedésnek indultak, és a HTC szerint 2015-ös termékpalettájuk minden korábbit ütni fog.

Hosszú idő után újra növelni tudta negyedéves árbevételét a HTC, miután a vállalat eladásai 2011 harmadik negyedéve óta zuhanórepülésben voltak. A 2014 utolsó negyedévének eredményeit ismertető előzetes jelentés szerint a gyártónak végre sikerült megfordítania a negatív trendet, az év utolsó három hónapjában 47,9 milliárd tajvani dolláros (1,5 milliárd dollár) árbevételt ért el. Ez 2013 hasonló időszakához (42,9 milliárd tajvani dollár) képest már számottevő, 11 százalékos növekedésnek felel meg.

Az elemzők előzetes várakozásait a javuló eladásokon realizált eredmény is felülmúlta, a Bloomberg által összegzett 212 millió tajvani dolláros elemzői konszenzus több mint duplájáról, 470 millió tajvani dolláros nyereségről számolt be a HTC. Ez a napi árfolyamon 14,7 millió dollár még mindig rendkívül kis hányada az árbevételnek, de a változás azt mutatja, hogy a gyártó már nem csak a költségcsökkentésnek köszönheti talpon maradását, hanem piaci jelenléte is erősödésnek indult.

Meglepetést ígérnek

A 2015-ös terméktervünk minden eddiginél jobb lesz, elsöprő meglepetéseket tartogatunk – írta Twitteren Jeff Gordon, a cég egyik kommunikációs menedzsere. Ennél több részletre azonban még nem derült fény, a Gordon által említett meglepetések többségére várhatóan a márciusi Mobile World Congress-ig kell várni, amely az évet domináló zászlóshajók hagyományos seregszemléje. A nagy kérdés az, hogy a HTC milyen stratégiával lesz képes fenntartani a tavaly év végén újraindult növekedést, és hosszabb távon távon mihez tud kezdeni például az ázsiai régióban, ahol a Xiaomi most elképesztő ütemet diktál.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Las Vegasban jelenleg is futó Consumer Electric Show-n a HTC csak a középkategóriába szánt Desire 826-ot jelentette be, ami egyelőre kizárólag az ázsiai piacon kerül majd forgalomba. Az 5,5 colos, 1080p felbontású kijelző mögött egy 1,7 GHz-es, nyolcmagos, 64 bites Snapdragon 615 adja majd az erőt 2 GB memória társaságában, az energiaellátásért egy 2600 mAh-s akkumulátor fog felelni. Az operációs rendszer Android 5.0 lesz, a már megszokott módon a HTC Sense felületével megbolondítva.

A telefonból két változatot fognak piacra dobni: lesz egy 13 megapixeles előlapi kamerával szerelt standard verzió, és egy "ultrapixelest" a gyengébb fényviszonyok mellett lőtt képekhez. A Desire 826 január végén kerülhet forgalomba, és a HTC nem zárkózik el a szélesebb körű bevezetéstől sem, ezt a döntést valószínűleg az ázsai fogadtatás függvényében fogják meghozni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.