Szerző: Hlács Ferenc

2014. december 8. 10:59

Külön OLED-részleget kap az LG Display

Önálló OLED-divíziót indít az LG Display. A kijelzőtechnológiát a vállalat elsősorban televíziói kapcsán népszerűsíti, amelyekből a korábbiakhoz képest négyszeres mennyiséget tervez legyártani az év hátralévő részében.

Dedikált OLED-részleget nyit az LG, pontosabban annak kijelzőgyártó divíziója, az LG Display. A vállalat új osztálya kizárólag az organikus LED-technológiával készült panelek értékesítésével foglalkozik majd, amelyek népszerűsítésére a gyártó az utóbbi időben komoly hangsúlyt fektet, kiváltképp az OLED tévék esetében, miközben igyekszik megtartani vezető pozícióját a szegmensben.

Az LG által használt technológia a konkurenciával szemben (amely gyakorlatilag kimerül a Samsungban) nem hagyományos RGB, azaz piros-kék-zöld szubpixel-elrendezéssel működik, hanem egy speciális, WRGB névre hallgató megoldással, amely a három szín mellett még egy azok mögött elhelyezett fehér szubpixelt is tartalmaz, a fényerő növelésére. Ez a képpont ráadásul maga is két pixelből, egy sárga és egy kék darabból épül fel, amelyek együttesen fehér fényt adnak - az ehhez tartozó gyártási eljárás a vállalat szerint számottevően olcsóbb mint a rivális megoldások, ami a cég idei készülékportfóliójának árazásán is érezhető.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A technológia, amelyhez a cég a fenti módszernek köszönhetően hosszabb élettartamot is ígér, az LCD megoldásoknál jelentősen szebb színmegjelenítést tesz lehetővé, mélyebb feketékkel - ugyanakkor hátránya is akad, ha a képernyőt hosszan bekapcsolva hagyjuk és az valamilyen állóképet mutat, "beégés" jelentkezhet, vagyis az adott kép halványan látható marad panelen, akkor is, ha közben más csatornára vagy videóra váltunk. Az LG szerint már dolgoznak a probléma minimalizálásán amelyet a jövőben, ha minden jól megy, teljesen ki is gyomlálnak termékeikből.

A gyártó OLED kijelzőinek hamarosan megalakuló önálló részlegét a vállalat technológiai igazgatója, Yeo Sang-deog vezeti majd, és előreláthatólag minden, a technológiát érintő projektért az új divízió lesz felelős. Az LG Display emellett a tervek szerint ebben a hónapban komolyan rákapcsol, és megnégyszerezi OLED televíziógyártását - ezzel a lépéssel a készülékek árának leszorítása a cél, amitől a vállalat  értelemszerűen jobb eladásokat remél. Az LG-nek gyakorlatilag a Samsung az egyetlen jelentős riválisa a területen, sőt hamarosan egyedül is maradhat a piacon, miután a konkurens gyártó jelenlegi állás szerint 2015-ben áttér a QD LCD (Quantom Dot LCD) technológiára, az OLED iránti alacsony keresletre hivatkozva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról