Szerző: Hlács Ferenc

2014. szeptember 23. 12:26

Galaxy Mega 2: középkategóriás phablet a Samsungtól

Idén sem maradt új modell nélkül a Samsung Galaxy Mega szériája: a középkategóriás óriások palettája ezúttal a hathüvelykes Mega 2 készülékkel bővült, amelyben egy új Exynos lapka kapott helyet.

Újabb óriással bővíti a Samsung középkategóriás phableteinek sorát: a Galaxy Mega 2 kijelzőméret tekintetében felülmúlja tiszteletet parancsoló 5,8 hüvelykes elődjét: az eszközben már egy kereken 6 hüvelykes panelt találunk - ugyanakkor valamivel kisebb, mint az ugyancsak tavaly megjelent, 6,3 hüvelykes "Mega 6.3" modell. A hasonló méretes készülékek néhány évvel ezelőtt még jórészt a csúcskategóriára korlátozódtak, mára azonban a legtöbb gyártó kínálatában már feltűnnek az olcsóbb monstrumok is, ilyen például az LG G3 Stylus, illetve a Sony Xperia C3 is.

A kijelző tehát itt is termetes, miután azonban a középkategória alsó harmadába pozicionált telefonról van szó, ne számítsunk túl nagy felbontásra, a készülékre 720x1280 pixel jutott, ami 245 PPI-re elég - tűéles képet tehát ne várjunk tőle. Az óriást egy négymagos Exynos 4415 processzor hajtja - erről a lapkáról egyelőre nem sokat tudni, ugyanakkor vélhetően a két éve kiadott csúcsmodellből, a Galaxy S3-ból is ismert Exynos 4412 közeli rokonáról van szó, 1,5 gigahertzen ketyegő Cortex-A9 magokkal, ami ígéretesnek tűnik a középkategóriában jellemzően használt A7 magos lapkákhoz képest.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A RAM mérete itt 1,5 gigabájt, a belső tárhelyé pedig 16, ennél nagyobb verzió nem is lesz kapható, microSD-kártyával viszont akár további 64 gigabájttal is bővíthetjük a Mega 2-t. Kamerát a telefon mindkét oldalán találunk, a hátoldali szenzor 8 megapixeles és LED vaku is társul hozzá, az előlapi kamera pedig 2,1 megapixel felbontású. Az akkumulátor 2800 mAh kapacitású, ami alapján kétséges, hogy a telefon méretes kijelzőjével képes lesz-e megfelelő üzemidőt produkálni - vészhelyzet esetére szerencsére itt is megjelenik a Samsung Galaxy S5-ben debütált Ultra Power Saving Mode, amellyel néhány plusz óra használat sajtolható ki az akkuból a fényerő visszafogásával és egyes appok futásának korlátozásával.

A készülék a jelenleg elérhető legfrissebb, 4.4.4-es Android rendszerrel érkezik, amelyről természetesen a vállalat saját, TouchWiz felülete sem marad le. A 8,6 milliméter vékony Galaxy Mega 2 a Cat4-es LTE-t, valamint a kétsávos Wi-Fi-t és a Bluetooth 4.0-t is támogatja. Az okostelefon Ázsia egyes területein biztosan kapható lesz, és bár hivatalos információ erről még nincs, de valószínűleg néhány héten belül Európában is megjelenik - pontos ára azonban egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról