Szerző: Hlács Ferenc

2014. július 8. 15:45

Szó szerint a felhasználóra fókuszál a Sony új telefonja

Komoly előlapi kamerával felszerelt, "szelfikészítésre" szánt okostelefonnal állt elő a Sony. A középkategóriás hardverrel érkező készülék Xperia C3 névre hallgat, előlapján pedig még egy vaku is helyet kapott. A telefon jövő hónapban kerül a boltokba.

Aki azt hitte, a szelfiőrület lassan csillapodni látszik, tévedett: a trend nagyon is él, annyira, hogy a Sony egy kifejezetten az önarckép-készítéshez készült okostelefont is kiadott. Az Xperia C3 névre keresztelt készüléket tekintélyes, vakuval kiegészített előlapi kamerával szerelték fel, hogy minden körülmények között kiélhessük vele exhibicionista hajlamainkat.

A telefon 5,5 hüvelykes kijelzőjével a phablet kategória határát súrolja, már ha a manapság drasztikusan megnövekedett képernyőméretek mellett még beszélhetünk egyáltalán ilyenről. A méretes IPS panel 1280x720 pixel felbontású, ez ekkora méretnél nagyjából 267 PPI-s pixelsűrűséget jelent, ami inkább a középkategória alsó felére jellemző. A képminőség javítása végett az eszköz ugyanakkor a gyártó Mobile BRAVIA Engine 2 technológiájával is kiegészül. Az Xperia C3-at egy négymagos Snapdragon 400 lapka hajtja, 1,2 gigahertzes Cortex-A7 magokkal és Adreno 305 GPU-val. RAM-ból 1 gigabájt, belső tárhelyből pedig mindössze 8 gigabájt jutott bele, ám utóbbi szerencsére microSD-kártyával bővíthető.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A készülék hátlapi kamerája 8 megapixeles, az igazi érdekesség azonban az előlapi szenzor, amely 5 megapixel felbontású és egy LED vakut is kapott, ráadásul 80 fokos látószögének köszönhetően többen is kényelmesen elférhetnek egy szelfin, különösebb zsonglőrködés nélkül. A kamerához természetesen szoftveres funkciók is társulnak, így az képes automatikusan a fényviszonyokhoz igazítani magát, az elkészült képek pedig utólag feljavíthatók, illetve különböző animációkkal és grafikai elemekkel is kiegészíthetők.

Az LTE- és Bluetooth 4.0-képes eszköz 2500 mAh kapacitású akkumulátort kapott, 7,6 milliméter vékony, nagyjából 150 grammot nyom és 4.4-es KitKat Androiddal a fedélzetén kerül a boltokba, egyelőre ismeretlen áron. A szelfikre szakosodott középkategóriás Xperia C3 fekete, fehér és "menta" színekben lesz kapható augusztustól, először Kínában, majd a következő hónapokban további területeken is. A készülék várhatóan két SIM-kártya befogadására képes konstrukcióban is megjelenik.

a címlapról