Szerző: Koi Tamás

2012. július 20. 14:28

Újabb megyeszékhelyeken érhető el a T-Mobile LTE-szolgáltatása

Újabb megyeszékhelyekre terjesztette ki a héten LTE-szolgáltatását a Magyar Telekom. A cég januárban indította el a gyors mobilnet-szolgáltatás kereskedelmi értékesítését.

Újabb területeken kapcsolata be a korábbinál jelentősen gyorsabb sávszélességet biztosító LTE-alapú mobilinternet-szolgáltatását a Magyar Telekom. A cég a héten három megyeszékhelyen, illetve azoknak bizonyos körzeteiben üzemelte be az új hálózatot, így mostantól Szombathely, Kecskemét és Győr területén is elérhető az LTE-alapú hálózat a megfelelő eszközök segítségével.

A szolgáltatás használatához a lefedett területen Net&Roll 4G mobilinternet csomagra és LTE-képes eszközre van szükség. A szolgáltatás igénybevételéhez a T-Mobile USB modem 4G-t vagy a Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE táblagépet kínálja a szolgáltató. Emellett a T-Mobile honlapján már megrendelhető az a 4G router, amely a 4G/LTE hálózatra csatlakozva osztja el a technológia által nyújtott nagy sávszélességet a wifi képes eszközök között.

A Telekom idén januárban indította el az LTE-hálózat kereskedelmi üzemét, először kizárólag Budapestre koncentrálva. A szolgáltatás indulásakor a Telekom kiterjedt vidéki fejlesztést ígért, emellett idén év végére a T-Mobile várhatóan teljes Budapestet lefedné LTE-szolgáltatással. A vállalat régi partnereivel, az Ericssonnal és a Ciscóval karöltve építi ki új, a korábbinál lényegesen gyorsabb hálózatát. Az LTE működését lehetővé tevő maghálózat a Cisco EPC (Evolved Packet Core) megoldására épül, valamint a cég által gyártott aggregációs és szolgáltató routerekkel fejleszti tovább országos IPNGN (IP Next Generation) hálózatát.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A szolgáltatás az év eleje óta több megyeszékhelyen, valamint balatonmelléki településen, illetve a fővárosi agglomerációhoz tartozó egyes településeken is elindult. A versenytársak közül a Telenor jelentette be nemrég, hogy elindítja LTE-alapú szolgáltatását, ám a norvég tulajdonban lévő operátor első, egyelőre zárt ajánlatával kizárólag kisebb vidéki településeket szolgál ki. A Telenor LTE-szolgáltatása a tavaly bevezetett Hipernet márkanév alatt fut.

Mindkét mobilszolgáltató az 1800 MHz-es frekvenciasávot használja az LTE-hálózat kiszolgálásához, ráadásul mindkét cég 10 MHz-nyi spektrumot különített el a szolgáltatás részére. A Telenor Hipernet 84 csomagban az elméleti maximális sávszélesség 84 Mbps, a T-Mobile-nál 60 Mbps ez az érték.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról