Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 28. 10:45

Csúcskategóriás androidos telefon az Acertől

A PC-piacon egy ideje stabilan második Acer egy androidos okostelefon bemutatásával tette világossá, ebben a termékszegmensben is komoly tervei vannak.

Az Acer Stream egy csúcskategóriás androidos készülék, amely mindent tud, ami egy ilyen mobiltól ma elvárható. A 3,7 hüvelykes WVGA AMOLED kijelző alatt 1 GHz-es Snapdragon processzor és 512 megabájt RAM teszi a dolgát, emellett rendelkezésre áll 2 gigabájt flash háttértár is, ami memóriakártyával természetesen tovább bővíthető. A Stream képes HSPA hálózatokhoz csatlakozni és akár 7,2 Mbps sebességgel adatokat letölteni, de 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi és Bluetooth 2.1 adóvevő is került bele.

Multimédiás képességek terén egy 5 megapixeles kamerával próbál meg villantani a Stream, amely 720p videók rögzítésére is alkalmas. A felvett filmeket vagy akár más videókat (H.264, WMV, XviD is támogatott) tévén is megmutathatja az ismerőseinek a készülék tulajdonosa, mivel HDMI-csatlakozó is került a telefonba. Egyedi az androidos telefonok között, hogy a Stream UPnP és DLNA kompatibilis, vagyis a hálózaton megosztott médiafájlokat is képes lejátszani. Ha valaki megunta az eltárolt zenéket és videókat, hallgathatja a beépített FM-rádiót.

\"\"

A Streamen a Google Android 2.1 verziója fut, amelyre az Acer a többi gyártóhoz hasonlóan saját kezelőfelületet fejlesztett néhány egyedi trükkel, például az utoljára megnyitott alkalmazások külön listájával és háromféle előre telepített billentyűzettel. A készülékre a vállalat előre telepít számos alkalmazást is, például a Twitter vagy a Facebook eléréséhez. Hogy a telefon operációs rendszere frissíthető lesz-e a nemrég bemutatott 2.2-es Android Froyóra és hogy mikor, arról egyelőre nincs információ, mint ahogy a telefon piaci megjelenésének idejéről és az áráról sem.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról