Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 5. 08:24

IoT-eszközök védelme kártékony kódokkal szemben

Így védhető ki akár napi több ezer fenyegetés, korlátozott erőforrások mellett.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az internetre ma már számtalan beágyazott eszköz is csatlakozik: okos otthonok, autók, ipari robotok, stb. Ezekben az eszközökben is előfordulnak sérülékenységek, amiket a támadók különböző kártékony kódokkal használnak ki támadásokhoz. A védekezés azonban több kihívást is rejt magában. Egyrészt, az eszközök visszafogottabb erőforrásokkal (memória, processzor) rendelkeznek, ezért a hagyományos védekezési megoldások nehezen alkalmazhatóak. Másrészt, a naprakész védelemhez naponta több ezer, beágyazott eszközökre készített kártékony kódot kell feldolgozni, ezért fontos a hatékonyság. Futóné Papp Dorottya, a  BME CrySyS Lab kutatója, a HWSW free! meetupsorozat 2020. július 7-i IT-biztonsági állomásán tartott előadása során ezeket a kérdéseket járja körbe, illetve az Ukatemi Technologies és a CrySyS Lab kapcsolódó megoldásait is bemutatja.

14:52
 

IoT-eszközök védelme kártékony kódokkal szemben - Futóné Papp Dorottya (BME CrySyS Lab)

Még több videó

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:19

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.