Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 29. 16:58

Tüzet tűzzel: offenzív megközelítés az IT-biztonságban

Az offenzív CI/CD-től az offenzív konténerekig - nézzük meg, hogyan csíphetjük el már fejlesztés közben a biztonsági hibákat!

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Bár a semminél már az is jobb, amikor legalább a fejlesztés végén, élesítés előtt történik egy biztonsági vizsgálat, tapasztalataink azt mutatják, lehetne ezt jobban csinálni. Veres-Szentkirályi András, a Silent Signal IT-biztonsági szakértőjének a HWSW free! meetup-sorozat 2020. július 7-i IT-biztonsági állomásán elhangzott előadásában bemutatja, milyen további együttműködéssel lehet segíteni azon a gyakran tapasztalt helyzeten, amikor az utolsó utáni pillanatban jön a jelzés, hogy a rendszerben biztonsági hibák vannak, és jöhet a navigációs rendszerek örökzöld mondása: újratervezés.

15:13
 

Tüzet tűzzel: offenzív megközelítés az IT-biztonságban - Veres-Szentkirályi András (Silent Signal)

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról