Szerző: Bőle György

2023. március 31. 17:03

Workflow as code, összetett workflow-k írása Temporal használatával (demó)

A szoftverfejlesztés egyik legnagyobb kihívása a sokszor rendkívül összetett üzleti folyamatok modellezése és implementálása. A microservice architektúrák megjelenésével ez a feladat még bonyolultabbá vált.

Sokféle megoldás született a problémára az évek során, de ezek többnyire nem univerzálisak. Erre a problémakörre szolgál széleskörű megoldással a Temporal nevű workflow engine. Bár a Temporalra a workflow engine meghatározás áll a legközelebb, mégis gyökeresen eltér a piacon jelenleg elérhető megoldásoktól. A teljes workflow-t és minden lépését kódban (a számunkra kedves programozási nyelven) írhatjuk le - amire unit teszteket is írhatunk! Mindez azt szolgálja, hogy összetett workflow-kat reziliens és hibatűrő módon implementálhassanak a fejlesztők.

Sági-Kazár Márk a HWSW free! meetup-sorozat 2022. novemberi állomásán elhangzott és alább megtekinthető, nagyobb lélegzetvételű workshop előadásában betekintést nyújt a Temporal működésébe és bemutatja a használatát Go nyelven.

01:32:56
 

Workflow as code, összetett workflow-k írása Temporal használatával (deepdive + demó)

Még több videó

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról