:

Szerző: Bőle György

2021. június 6. 20:30

Hogyan "látnak" az önvezető autók?

Rövid előadás arról, honnan indult és milyen kihívásokat tartogat a megvalósítás.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az első DARPA Grand Challenge sikertelenül végződött 2004-ben: egyetlen vezető nélküli autó sem volt képes bejárni a 240 km-es pályát a Mojave sivatagban. Egy évre rá már öt jármű is sikeresen célba ért a versenyen. A 2007-ben megrendezett Urban Challenge versenyen pedig már városi környezetben is sikeresen vizsgáztak a csapatok. Egy bő évtizeddel később, ma már szinte természetesnek vesszük, hogy az autók „látnak”. Hogyan képesek erre? Milyen érzékelők teszik lehetővé a környezet pontos felismerését? Mi a szerepe a gépi tanulásnak és a mély tanulásnak ebben a folyamatban? Milyen kihívásokat tartogat ez a feladat? Pogácsás Sándor, a Bosch mérnöke a 2018-as HWSW digitális termékfejlesztési konferencián tartott és alább megtekinthető előadásában ezekre a kérdésekre kereste a választ.

20:39
 

Hogyan “látnak” az önvezető autók? - Pogácsás Sándor (Bosch)

Még több videó

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról