Szerző: Bőle György

2021. június 6. 20:30

Hogyan "látnak" az önvezető autók?

Rövid előadás arról, honnan indult és milyen kihívásokat tartogat a megvalósítás.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az első DARPA Grand Challenge sikertelenül végződött 2004-ben: egyetlen vezető nélküli autó sem volt képes bejárni a 240 km-es pályát a Mojave sivatagban. Egy évre rá már öt jármű is sikeresen célba ért a versenyen. A 2007-ben megrendezett Urban Challenge versenyen pedig már városi környezetben is sikeresen vizsgáztak a csapatok. Egy bő évtizeddel később, ma már szinte természetesnek vesszük, hogy az autók „látnak”. Hogyan képesek erre? Milyen érzékelők teszik lehetővé a környezet pontos felismerését? Mi a szerepe a gépi tanulásnak és a mély tanulásnak ebben a folyamatban? Milyen kihívásokat tartogat ez a feladat? Pogácsás Sándor, a Bosch mérnöke a 2018-as HWSW digitális termékfejlesztési konferencián tartott és alább megtekinthető előadásában ezekre a kérdésekre kereste a választ.

20:39
 

Hogyan “látnak” az önvezető autók? - Pogácsás Sándor (Bosch)

Még több videó

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 03:32

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.