Szerző: Bőle György

2021. április 21. 12:15

Mesterséges intelligencia és szimulált sejtek a rákkutatásban

Az elmúlt két évtizedben történt adat-, és számítási teljesítmény-robbanás lassan elérhetővé teszi, hogy emberi sejtek belső működését modellezzük.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x)

Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x) Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

Szalay Kristóf, a Turbine.AI alapítója a 2018-as HWSW termékfejlesztési konferencián tartott és alább megtekinthető előadása során megmutatja, hogy készülnek a Turbine szimulált sejtjei, hogyan használják őket, illetve hogyan segítenek a mesterséges intelligencia és gépi tanuló algoritmusaik szimulációk tízmillióinak eredményeiből használható, általános következtetéseket levonni. A rák nem egyetlen betegséget jelöl - valójában több millió betegség közös neve, hiszen minden egyes daganat kicsit más, mint az összes többi, így a daganatok kezelése is ennek megfelelően bonyolult.

17:08
 

Mesterséges intelligencia és szimulált sejtek a rákkutatásban – Szalay Kristóf (Turbine.AI)

Még több videó

Május végén ismét 3 alkalommal jelentkezünk, lesz CI/CD, Flutter, és one-man-show is, ahol alaposan bemutatkozik a Tekton, a K8s natív pipeline.

:
a címlapról